Usta Tiyatrocu Şener Kökkaya Hayatını Kaybetti

Tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Şener Kökkaya, 82 yaşında vefat etti. 1957'de amatör tiyatroya başlayan Kökkaya, Eskişehir ve Ankara'daki tiyatrolarda rol aldı, "Organize İşler" ve "Vizontele" gibi filmlerde yer aldı. Meslektaşı Zafer Algöz, acı haberi duyurdu.

Tiyatro dünyasının önemli isimlerinden Şener Kökkaya, 82 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi, meslektaşı Zafer Algöz sosyal medyada paylaştı: "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun."

Şener Kökkaya'nın oyunculuk kariyeri 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başladı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda pek çok oyunda rol aldı ve Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak yer aldı. 1966'da Pendik Tiyatrosu'nu kurdu ve 1967'de Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı; burada 1982 yılına kadar oyunculuk ve sahne amirliği yaptı. 

1970'li yıllarda TRT'de "5 Dakika" adlı programla geniş bir kitleye tanıtı ve Hamdi Ortadirek'in müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile sahne aldı. Üç yıl boyunca Ankara Sanat Evi'nde yönetmenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e taşındı ve İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. 

Şener Kökkaya, tiyatral çalışmaları dışında sinema ve dizi filmlerinde de rol aldı. "Organize İşler", "Vizontele" ve "Vizontele Tuuba" gibi yapımlarda dikkat çekti. Ayrıca Denizli Belediyesi Konservatuvarı'nda iki yıl oyunculuk dersi verdi ve Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev aldı. Şiir ve oyun senaryoları yazan Kökkaya, geniş bir sanat yelpazesinde iz bırakmış bir isimdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.