Üstündağ'dan Kadro Yanıtı: 'Teknik Ekibin Kararına Saygı Gösterilmeli'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Paris 2024 Olimpiyatları öncesi kadro değişikliğiyle ilgili eleştiriler üzerine açıklamalarda bulundu.

Paris 2024 Olimpiyatları öncesi Filenin Sultanları’nda yaşanan kadro değişikliği büyük tartışmalara neden oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Tuğba Şenoğlu'nun yerine İlkin Aydın'ın dahil edilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Üstündağ, teknik ekibin kararının arkasında durarak takımın sadece maçlara odaklanması gerektiğini vurguladı.

Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde Filenin Sultanları'nda yaşanan kadro değişikliği büyük yankı uyandırdı. Tuğba Şenoğlu'nun yerine İlkin Aydın'ın kadroya dahil edilmesi, voleybol camiasında geniş bir tartışma yarattı.

Sports TV'ye konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, bu değişiklikle ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Kadro tercihlerine teknik ekibimiz karar verir. Hangi oyuncunun kadroya alınıp alınmayacağına teknik kadro karar verir ve bunu açıklamaya gerek yoktur. Bu yıl uygulanan 12+1 sisteminde, kadroda 14 kişi ile başlayıp, 1 kişinin eleneceği belliydi. Her ülkede kadro değişiklikleri olabilir. Ancak, Olimpiyatlarda olduğumuz için bu tür eleştiriler karşısında, takımın bu kadar hedef alınıyor olması beni anlamış değilim. Bu takıma Olimpiyatlara geldiği için saldırı yapılmasına izin verilmemeli" dedi.

Üstündağ, kadro değişikliği sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, "Sakatlıklar yaşandı, dolayısıyla kadroda fazlalık oluştu. Bu durumu sadece maçlar için değerlendirmeliyiz. Takımımız, ülkesini temsil etmek için büyük çaba harcıyor. Bu süreçte yapılan eleştiriler olabilir, ancak hakaretlere karşı çıkıyoruz. Maç öncesi eleştiriler şahsıma yapılsın, ama oyuncularımıza karşı yapılmamalı. Biz sadece maçlara odaklanıyoruz" şeklinde konuştu.

Lobicilik ve adamcılık iddialarına da değinen Üstündağ, "Bizim bulunduğumuz yerde lobicilik, adamcılık gibi şeylere yer yoktur. Tek bayrağımız, tek vatanımız var ve biz en iyisini sahaya yansıtmak için mücadele ediyoruz. Kadrodaki tüm oyuncular bizim evladımızdır, ayrım yapamayız. Gelecekte farklı oyunculardan da faydalanabiliriz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.