Üvey Kızına Dışkı Yediren Kadına Verilen 5 Yıl Hapis Cezasının Gerekçesi Açıklandı!

KAYSERİ'de üvey kızı B.Y.'ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Fatma Y.'ye (40), verilen 5 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Alt sınırdan uzaklaşılarak hüküm kurulduğu belirtildi.

Kayseri'de, üvey kızı B.Y.'ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği iddiasıyla yargılanan Fatma Y. (40), tutuksuz olarak yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme gerekçeli kararında, sanığın çocuğa yönelik sürekli eziyet içeren fiiller gerçekleştirdiğini belirterek, cezada alt sınırdan uzaklaşıldığını açıkladı.

Olay, 15 Ağustos 2020 ile 10 Temmuz 2022 tarihleri arasında meydana geldi. Baba C.Y.'nin (39) oğlu R.Y.'nin (6) 2020'de düşerek hayatını kaybetmesi sonrasında, üvey kızı B.Y.'ye yönelik şüpheleri arttı. Baba, evde ses kayıt cihazı kullanarak Fatma Y.'nin, üvey kızına hakaret ettiği, eziyet ettiği ve insan dışkısı yedirdiğini öğrendi. Bu durumu şikayet eden baba, Fatma Y. hakkında dava açılmasını sağladı.

Tutuksuz yargılanan Fatma Y., "çocuğa karşı eziyet" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, daha önceki mahkumiyeti bulunması, suçun niteliği ve çocuğa karşı işlenen eylemler göz önüne alınarak, sanığın cezasında indirim yapmadı.

Gerekçeli kararda, Fatma Y.'nin çocuğa yönelik tehdit, hakaret ve şiddet içeren sürekli bir eylem gerçekleştirdiği vurgulanarak, cezada alt sınırdan sapıldığı belirtildi. Ayrıca, çocuğun sürekli ağlaması ve içini çekerek ağlaması gibi belirtiler de dikkate alındı. Fatma Y.'nin boşanma aşamasında olduğu eşinden önceki evliliğinden olan diğer çocuklara yönelik benzer eylemleri tespit edilemedi.

Mağdur B.Y.'nin avukatı, verilen cezaya itiraz ederek dosyayı bölge adliye mahkemesine taşıdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama