Uydu görüntüleri yayınlandı: İran füzelerinin vurduğu İsrail üssünde büyük yıkım!

İran, 1 Ekim'de "ulusal güvenliğini" hedef alarak İsrail'e füze saldırısı düzenledi. Saldırının merkezinde Negev Çölü'ndeki Nevatim Hava Üssü yer aldı. Uydu görüntüleri, üssün hangarının çatısında büyük bir delik oluştuğunu ve çevresinde molozların yayıldığını gösterdi.

İran, 1 Ekim Salı günü "ulusal güvenliğini" hedef alarak İsrail'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırının hedeflerinden biri, Negev Çölü'ndeki Nevatim Hava Üssü oldu. İsrail basınında, The Times of Israel ve Yedioth Ahronot gazeteleri, Associated Press'in (AP) servis ettiği Nevatim Hava Üssü'ndeki tahribatı gösteren uydu görüntülerine yer verdi. 

Görüntülere göre, İsrail'in en önemli askeri hava üslerinden biri olan Nevatim Üssü'nde, saldırı nedeniyle pist yakınındaki uçak hangarının çatısında büyük bir delik oluştu ve binaların çatısı hasar gördü. Ayrıca, hangarın çatısından etrafa yayılan büyük moloz parçaları dikkat çekti. 

İsrail ordusu, uydu görüntüleriyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, dün yapılan bir açıklamada, bazı hava üslerinin vurulduğunu kabul eden İsrail ordusu, hava kuvvetlerinin "kabiliyetlerine" herhangi bir zarar gelmediğini iddia etti. Açıklamada, füze saldırısının üslerdeki ofis binaları ve bakım alanlarında tahribat yarattığı belirtilirken, savaş uçakları, insansız hava araçları (İHA), mühimmat veya kritik altyapılarda hasar meydana gelmediği ifade edildi. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu, füzelerle İsrail'in önemli üslerini hedef aldığını duyuran İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, "İsrail'in 3 ana hava üssü hedef alındı. Saldırının başlangıç noktası Hatzerim Hava Üssü, stratejik radarlar ve tank merkezi, F-35 ve Mossad karargahı, Gazze çevresindeki personel taşıyıcılar ve askerlerin bulunduğu Nevatim Hava Üssü hedef alındı" şeklinde açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.