Uykusuz dergisinden hükûmete 'BİM' göndermesi

Haftalık mizah ve karikatür dergisi Uykusuz, bu haftaki kapağına fiyatlar üzerinden hükûmet kanadı tarafından hedef gösterilen zincir marketlerden BİM'i kapağına taşıdı.

Dergi kapağında, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi ve BİM poşetiyle resmetti. BİM logosunun yer aldığı poşette BİM yerine "Suçlu KİM?" yazısı yer aldı.

Uykusuz, söz konusu kapağa şu notu düştü: 

"TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 84.39 oldu. Fiyatlar hızla artmaya devam ederken hükûmet enflasyonun suçlusunu arıyor"

Ne olmuştu? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sürekli zam yapan zincir marketlerin, FETÖ ile irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması" gerektiğini söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz" ifadelerini kullanmıştı. 

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Aykaç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'FETÖ' imasında bulunarak hedef göstermesinin ardından “Biz bu ülkenin temel taşlarıyız, bu temel taşları yerinden oynatmaya da bunların güçleri yetmez” demişti. Bahçeli'nin 'kahramanımız' dediği, suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Kürşad Yılmaz da Aykaç'ı "Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur" sözleriyle tehdit etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sındırgı'da Yeni Terminal Projesi Tamamlanma Aşamasında
75 yıldır hizmet veriyordu: Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi iflas etti
19 ilde "Sibergöz" operasyonu, 51 gözaltı
H.K.G. davası: Sanıklar yeniden hâkim karşısında
Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin