Uymayanlara ceza kesilecek: Kiraların banka ve PTT üstünden ödenmesi mecburi oldu

Konut ve iş yeri kiralayanların tahsilat ve ödemelerini artık bankalar veya PTT üzerinden yapmaları zorunlu hale geldi. Haftalık ve günlük kiralamalar da belgelendirme kapsamına alınıyor. Düzenlemeye uymayanlara para cezası uygulanacak. Detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konut veya iş yeri kiralayanların, kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerini artık bankalar veya PTT üzerinden yapmaları zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, haftalık, günlük ya da kısa süreli konut kiralamalarındaki tahsilat ve ödemeleri de belgelendirme kapsamına alıyor. 

Düzenlemeye uymayanlar, para cezası ile karşılaşacak. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri ile yükümlü olmayan kişilerin gerçekleştirdiği iş yeri ve konut kiralama işlemlerine dair tahsilat ve ödemelerin banka ve PTT aracılığıyla yapılmasına yönelik tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mükelleflere ve yükümlü olmayanlara, bu işlemlere ilişkin tahsilat ve ödemelerini banka veya benzeri finans kurumları ya da posta idareleri tarafından düzenlenen belgelerle kanıtlaması zorunluluğunu getirdi. İş yeri ve konut kiralamalarındaki tahsilat ve ödemelerin, Bankacılık Kanunu kapsamında tanımlanan bankalar ve PTT belgeleriyle belgelendirilmesi gerekecek. Aksi takdirde, cezai müeyyideler uygulanacak. Kiraya verenler ve kiralayanların, kiralama işlemlerine ilişkin tahsilat ve ödemelerini bankalar veya PTT aracılığıyla belgelendirmesi zorunludur. Kısa süreli konut kiralamalarındaki tahsilat ve ödemeler de belgelendirme kapsamına girecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.