Uzaktan çalışanlar 25 yıl sonra tahminen böyle görünecek

Kovid-19 salgınından peşinden pek çok insan, ister tamamen uzaktan, ister hibrit bir model vasıtasıyla evden çalışmaya başladı. Uzmanlara göre, günde sekiz saat güneş ışığından uzak ekran karşısında oturmak ve fiziksel aktiviteden uzak olmak fiziki değişime sebep olacak

Günümüzde, teknolojinin gelişmesiyle birlikte uzaktan çalışma, iş dünyasında önemli bir yer edinmeye devam ediyor. Ancak, evden çalışmanın artan popülaritesiyle birlikte ortaya çıkan uzun süreli bilgisayar kullanımının, sağlık üzerinde olası etkileri giderek daha fazla endişe uyandırıyor.

İş arama motoru DirectApply'in yeni bir raporuna göre, uzaktan çalışmanın artan popülaritesi, gelecekteki işgücünün fiziksel ve sağlık açısından nasıl etkilenebileceğine dair endişe verici bir tablo çiziyor. DirectApply'in paylaştığı temsili görsel, evden çalışan bireylerin gelecekte karşılaşabileceği potansiyel sağlık sorunlarını gözler önüne seriyor.

Bu görsele göre, evden çalışanlar 25 yıl sonra, göz sağlığından duruş bozukluklarına, kilo alımından cilt problemlerine kadar çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Kötü görme, 'teknik boyun' adı verilen duruş bozuklukları, iltihaplı gözler ve hızlı kilo alımı gibi problemler, uzaktan çalışmanın getirdiği uzun saatler boyunca bilgisayar başında geçirilen zamanın bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.

Uzmanlara göre, bu sağlık sorunları sadece fiziksel etkilerle sınırlı değil. Bilgisayar ekranlarının yaydığı ışık, cildin doğal dengesini bozabilirken, D Vitamini eksikliği ve saç dökülmesi gibi faktörler de erken yaşlanma riskini artırabilir.

Bu bulgular, uzaktan çalışmanın getirdiği rahatlık ve esnekliğin yanı sıra, sağlık üzerindeki olası etkilerine de ışık tutuyor. İşverenlerin ve bireylerin bu potansiyel risklere karşı önlem alması ve sağlıklı çalışma koşullarını koruması önem arz etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.