Uzay seyahatinde tuvalet problemi büyük sorun oldu

Uzay seyahatinde tuvalet problemi fazlasıyla can sıktı. Özellikle son dönemlerde uzay alanında yaşanan rekabete darbe vuran bu sorun çok fazla önemsenmedi.

Uzaya devasa boyutlarda roketler kusursuz olarak gönderilebiliyor. Aynı şekilde bu roketler yeryüzüne otonom sistemler ile indiriliyor.

Her ne kadar teknoloji yeterince ilerlese bile yine de tuvalet konusunda çaresiz kalabiliyor. Insipariton4 görevi sırasında yörüngeye ulaşmayı başaran astronot ekibi tuvalet gibi basit bazı sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Ortaya çıkan detaylara göre tuvalet fanı bozuldu ve bu durum yolculuğu kötü etkiledi.

Dünyanın en büyük özel uzay şirketleri arasında yer alan SpaceX CEO’su Elon Musk, 21 Eylül’de önemli bir tweet attı. Astronotların uzay aracında çok büyük sorunlar yaşadığını belirtmişti. Bu sorunun tuvalet kaynaklı olduğunu ve fan bozulduğu için o bölümün kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

SpaceX ekibi astronotlara bu problemi nasıl giderebileceklerini anlattı. Ancak elektrik kesintileri nedeniyle bu çok fazla sağlıklı olmadı. Yine de ekip ellerinden gelenin en iyisini yaparak sorunu gidermeye çalıştı. NASA astronotları tuvalet konusunda mürettebata yardım etmişti. Böylece karşılıklı nazik bir eğitim süreci oluştu.

Tüm bunlara rağmen ne yazık ki ekip dünya yörüngesinde tuvalet sıkıntıları ile karşı karşıya kaldı. Muhtemelen bir sonraki uçuşta bu konuya büyük dikkat edilecek. Uzayda tuvaletler vakum sistemi ile çalıştığı için dünyadan biraz daha farklı. Yerçekimsiz ortamda böyle ihtiyaçları gidermek faciaya neden olabiliyor.

FIFA 22 PC sürümü hayal kırıklığı yarattı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!