Uzaydan gelen tehdit! ABD ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner detayları paylaşmadığını iddia ettiği Başkan Biden'dan tüm bilgi ve belgeleri Kongre ile paylaşmasını talep etti.

Turner, uzaydan kaynaklanan bu tehdidin önemine vurgu yaparak, İstihbarat Komitesi üyelerini bu konuda bilgilendirdi. Başkan Biden'dan, bu tehdide ilişkin tüm bilgileri Kongre ile paylaşmasını talep etti. Ayrıca Turner, yolladığı mektupta, tehdidin istikrarsızlaştırıcı yabancı bir askeri kapasiteyle ilgili olduğunu belirtti.

BEYAZ SARAYDAN TEPKİ

Bu açıklamalara Beyaz Saray'dan tepki geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Turner'ın açıklamasını değerlendirdiklerini ve ilgili istihbarat komitesi üyeleriyle perşembe günü yüz yüze görüşeceklerini belirtti. Sullivan ayrıca, Turner'ın bu açıklamayı önceden kamuoyuna yapmasına şaşırdıklarını ifade etti.

ABD medyası, bu tehdidin Rusya ile ilgili bir istihbarat olabileceğini öne sürüyor. Ancak tehdidin kaynağı, ciddiyeti ve ABD'nin vereceği tepki henüz netlik kazanmış değil. Kaynaklara göre, güvenlik tehdidi, Rusya'nın uzayda uydusavar sistemi konuşlandırma çabalarıyla ilgili. Ancak henüz bu sistem yörüngeye oturtulmuş değil ve teknolojinin ne kadar ilerlediği hakkında net bilgiler bulunmuyor.

Rusya'dan ise konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin iddialarını reddederek, bu açıklamaları Beyaz Saray'ın dikkatleri başka yöne çekmek için yapılan saçmalıklar olarak değerlendirdi. Ancak, uzaya nükleer silahlarla donatılmış bir uydusavar sistemi yerleştirme girişimi, 1967'de imzalanan Dış Uzay Anlaşması'nı ihlal ediyor. Bu anlaşma, yörüngede nükleer silahlar veya diğer kitle imha silahlarını taşıyan herhangi bir nesnenin açıkça yasaklanmasını öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu
Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü