Uzman Diyetisyen: Sık Yemek İsteğinin Altında Yatan Nedenleri Açıkladı

Diyetisyen Eda Mancoğlu, sık yemek isteğinin ardındaki nedenleri açıkladı. Psikolojik etmenlerden hormonal dengesizliğe kadar çeşitli faktörler, açlık ve tokluk hissini etkiliyor. Mancoğlu, doğru beslenme ve alışkanlıkların önemini vurgulayarak sağlıklı öğün önerileri de paylaştı.

Diyetisyen Eda Mancoğlu, gün içinde sık sık yemek yeme isteği duyanlara uyarılarda bulunarak, bu isteğin kişilerin öğünlerinde yeterli enerji alamamalarından kaynaklanabileceğini belirtti.

Mancoğlu, sık yeme isteğinin farklı nedenlere dayanabileceğini açıkladı; çevresel faktörler, alışkanlıklar, psikolojik etmenler veya kronik hastalıkların bu isteği etkileyebileceğini ifade etti. Ana öğünlerde yeterli kalori alınmamasının, öğün sonrasında hızlı acıkmaya neden olabileceğini vurgulayan Mancoğlu, kişilerin gerçekten aç olup olmadıklarını veya stresten kaynaklı mı yemek istediklerini anlamalarının önemine değindi.

Ara öğünlerde tüketilen besinlere dikkat çeken Mancoğlu, karbonhidrat yoğunluğuna sahip besinlerin yanında protein kaynakları bulundurulmasını önerdi. Kronik rahatsızlıkların sık acıkma hissine neden olabileceğini belirten diyetisyen, trigliserid seviyeleri, hormonal dengenin bozulması, tiroit sorunları ve uyku bozukluklarının etkilerine dikkat çekti.

Mancoğlu, öğünlerde sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunarak, kaliteli protein kaynakları, posadan zengin karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar içeren karma bir tabak oluşturmanın önemini vurguladı. Açlık hissini bastırmak için ara öğünlerde protein içeren yiyeceklerin tercih edilmesini önerdi.

Egzersizin hormonal dengeyi düzenlediğini belirten Mancoğlu, yavaş ve bolca çiğneyerek yemenin tokluk hissini artırabileceğine işaret etti. Ayrıca, açlıkla susuzluğun karıştırılabileceğini belirterek günlük su tüketiminin önemini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sosyal medyada estetik ‘sanal itibarsızlık’ boşluğunda savruluyor
Bunu sürmeden çıkmayın: Cilt kanserinden lekelere koruma sağlıyor!
Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!