Uzman gram altının 6700 liraya ulaşacağını öngördü: Gram altın fiyatlarında deprem!

Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, gram altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çekici bir öngörüde bulundu. Çelik, gram altının 2025 yılı sonunda 6 bin 700 liraya kadar yükseleceğini tahmin ederken, yatırımcılara altına yatırım yapmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Zonguldak’ta kuyumculuk yapan ve aynı zamanda Kuyumcular Derneği Başkanlığı görevini yürüten Çetin Çelik, gram altının yıl sonu ve 2025 yılı için yaptığı öngörülerle dikkat çekti. Çelik, gram altının yıl sonunda 4 bin ila 4 bin 300 lira arasında bir seviyeye ulaşacağını tahmin ettiğini belirtti. 2025 yılına yönelik beklentisini ise daha yüksek tutarak, gram altının o dönemde 6 bin 700 lira seviyelerine kadar çıkabileceğini söyledi.

Çelik, evlilik hazırlığı yapanlara yönelik önemli tavsiyelerde de bulundu. Özellikle düğün planı yapanların altın alımını geciktirmemeleri gerektiğini belirterek, şu anda 22 ayar gram altının 3 bin lira, 24 ayar gram altının ise 3 bin 100 lira civarında olduğunu ifade etti. Altının fiyatlarının yukarı yönlü hareket edeceğini öngören Çelik, yatırımcılara da altın ve gümüşe yönelmeleri gerektiğini vurguladı. Arsa veya konut yatırımlarının, altın gibi likiditesi yüksek varlıklar kadar kazanç sağlayamayacağını ifade ederek, "Altının en büyük avantajı, her an kolayca nakde çevrilebilmesidir. Acil nakit ihtiyacı olduğunda, altınınızı hızla bozdurabilirsiniz. Ancak aynı durumu konut için söylemek pek mümkün değil" dedi.

Altın dışında gümüşe de dikkat çeken Çelik, bu kıymetli metalin gelecekte daha fazla değer kazanacağını söyledi. Gümüşün özellikle teknolojik alanlarda artan kullanımının, uzun vadede fiyatları yukarı taşıyacağını belirtti. Gümüşün, ilerleyen yıllarda yatırımcılar için cazip bir alternatif olabileceğini vurgulayan Çelik, her iki metalin de güçlü yatırım araçları olmaya devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.