Uzman ikinci el araçlarda saklanan kusuru anlattı: Bir anda 300 bin TL'lik olabilirsiniz

2024 yılının ilk yedi ayında otomotiv sektöründe toplam satışlar 3.8 milyon seviyesinde kalırken, bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 oranında bir düşüş yaşandı.

2024 yılının ilk yedi ayında otomotiv sektöründe toplam satışlar 3.8 milyon seviyesinde kalırken, bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 oranında bir düşüş yaşandı. Ancak, piyasa senenin son üç ayına yaklaşırken yukarı yönlü bir hareket sergilemeye başladı ve bu durum, sektördeki toparlanma sinyallerini güçlendiriyor.

Bu bağlamda, ikinci el araç alıcılarının dikkatli olmaları büyük önem taşıyor. Satışlardaki düşüş, alıcıları daha temkinli hale getirirken, araçların gerçek durumu hakkında bilgi edinmek, büyük bir önem arz ediyor. Bakımları tam gibi görünen araçlarda bile kilometre düşürme, hasar gizleme gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için ekspertiz raporu almak, alıcılar için kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

Mevcut düzenlemelere göre, 8 yaşından büyük veya 160 bin kilometreyi aşmış araçlar haricinde, ikinci el araç satışlarında ekspertiz raporu alınması mecburi tutuluyor. Bu düzenleme, alıcıların araçların durumunu daha iyi anlamalarını sağlayarak, güvenli ve şeffaf bir ikinci el araç alım-satım süreci sunmayı hedefliyor. Ekspertiz raporu, araçların teknik durumu, geçmiş hasar kayıtları ve diğer önemli bilgileri içerebilir, bu da alıcıların bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olur ve potansiyel sorunlardan kaçınmalarını sağlar. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.