Uzman İpuçları: "Sakın Küçümsemeyin, Bu Yatırım Fırsatları Patlama Yapacak!"

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yatırım uzmanı Sefa Dalkılıç, yatırımcıların dikkat etmesi gereken stratejileri ve potansiyel kazançları artıracak yol haritasını açıkladı. Dalkılıç, "Her portföyde kesinlikle bulunmalı" diyerek yatırımcıları bu stratejileri uygulamaya teşvik etti.

YATIRIM UZMANI SEFA DALKILIÇ'TAN BES FONLARI ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Yatırım uzmanı Sefa Dalkılıç, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarının yılbaşından bu yana sağladığı getirileri inceledi. Dalkılıç, çeşitli yatırım araçlarının performanslarını karşılaştırarak, BES fonlarının ortalama getiri oranlarına dikkat çekti.

BES FONLARININ GETIRILERI

Dalkılıç'ın paylaştığı verilere göre:

  • BES Altın Fonu: %50,96 getiri
  • PPF (Karma Fon): %42,54 getiri
  • Hisse Fonu: %41,42 getiri
  • Fon Sepeti: %40 getiri

YATIRIMCILARINA KAZANDIRDI

Bu getiri oranlarını diğer popüler yatırım araçlarıyla kıyaslayan Dalkılıç, gram altının %47, doların %16 ve BIST 100 endeksinin ise %25 getiri sağladığını belirtti. BES fonlarının bu performansıyla yatırımcılara yakın getiriler sunduğuna dikkat çeken Dalkılıç, borsaya yeni giren ve yeterli bilgiye sahip olmayan yatırımcıların BES fonlarının altında kaldığını ifade etti.

FARKLI FONLAR ARASINDAKI GETIRI FARKLARI

Dalkılıç, BES'teki farklı fonlar arasındaki getiri farklarının normal olduğunu vurgularken, bu yıl %100 altında olan fonların bile iyi getiri sağladığını belirtti. Yatırımcıların, BES'i eleştirmeden önce geçmiş yıllardaki performansını da göz önünde bulundurmaları gerektiğini dile getirdi.

PORTFÖYLER İÇIN ÖNEMLI BIR ARAÇ

Sefa Dalkılıç, paylaşımında, "BES'i gereksiz diye eleştirenler, bu açıdan değerlendirmelidir. Tüm yatırımları BES'e yönlendirmeyi ben de mantıklı bulmuyorum, ancak BES her portföyde olmazsa olmaz bir araçtır. Az veya çok bir yerden sisteme dahil olup gözlem yapmakta fayda var" ifadelerine yer verdi.

Sonuç olarak, Dalkılıç'ın değerlendirmeleri, yatırımcıların Bireysel Emeklilik Sistemi'ni daha iyi anlamalarına ve potansiyel kazançlarını artırmalarına yardımcı olabilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.