Uzman isimden altın ve dolar uyarısı!

Altın ve döviz piyasalarının uzmanı İslam Memiş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmuş oldu. Memiş, altın ve döviz bozdurma işlemlerinde artış yaşandığını ifade etti ve bayram tatiliyle birlikte Türk Lirası'na olan talebin artacağını öngördü.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE İŞLEM ARTIŞI

Uzman İslam Memiş, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde altın ve döviz bozdurma işlemlerinde bir artış yaşandığını belirtti. Tatil döneminin başlamasıyla birlikte Türk Lirası'na olan talebin artacağını öngörüyor.

ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME

Memiş'e göre, altın fiyatları ons bazında düşüş yaşadı ve bu durum Türk Lirası'na olan talebi artırdı. Bu nedenle, bayram öncesi TL talebinin devam etmesi bekleniyor.

RİSK ALMAMAK İÇİN ÖNLEMLER

Tatil hazırlıkları yaparken dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Memiş, evde birikim bırakmamanın önemine vurgu yapıyor. Ayrıca, hırsızlık riskine karşı tedbir almanın ve varlıkların risk altında olmaması için gerekli önlemlerin alınmasının gerekliliğini vurguluyor.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Memiş, Anadolu'ya tatil yapmaya gidenlere gıda alışverişlerini gitmeden önce yapmalarını öneriyor. 2024 yılında gıda fiyatlarında artış beklendiğini ve özellikle yaz aylarında bu artışın daha belirgin hale geleceğini belirtiyor. Bu nedenle, vatandaşların tatil hazırlıklarında dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.