Uzman otomobil almayı düşünenleri uyarıyor: Tarih verdi

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem otomotiv sektörü ile ilgili konuştu: “Otomobil almak için fırsat dönemindeyiz. Önümüzdeki aylarda fiyatlarda artış ve şartlarda sıkılaşma olacağından otomobil almak daha zor hale gelecek," sözlerini söyledi.

Türkiye'de genel olarak artan eğilim, otomotiv sektöründe de kendini gösteriyor. Cumhuriyet gazetesindeki haberde belirtildiğine göre, birçok ikinci el araç satıcısı ve birey, ellerindeki araçları satmak yerine, bunları mevduat hesaplarında yatırım aracı olarak kullanmaya başlıyor. Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, bu duruma dikkat çekti: "Seçim sonrası döviz artacak düşüncesiyle nakde geçen veya mevduatta sermayesini değerlendirmeye başlayan araç satıcıları ve galeriler her geçen gün artmaya başladı. Haliyle aracını satmak isteyen çok, ama alıcı kredideki bulunabilirlik problemi sebebiyle daha az. Bu durum ekonominin çarklarına zarar verirken ticareti de tıkıyor. Aslında gerçekten otomobile ihtiyacı olan tüketici için iyi bir fırsat. Belirsizliklerin ortadan kalkmasını temenni ediyoruz," sözlerini söyledi. 

Okan Erdem ve benzeri sektör temsilcilerinin açıklamalarına göre, mevcut belirsizlikler nedeniyle hem son kullanıcıların hem de ticari işletmelerin otomobil alım iştahının azaldığı, ancak satışlarda bir artış olduğu belirtiliyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA OTOMOBİL ALMAK ZOR HALE GELECEK"

Şirketin temsilcisi Erdem, sektörel gözlemlerini de paylaşarak konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Bu işi profesyonel olarak yapan sözde galerilerin araç satın almadığını ve hizmet vermek yerine mevduatla kazanç sağladığını görmeye başladık. Kurumsallaşma kültürü zayıf olan bu işletmelerin uzun vadede otomotiv sektöründe tutunamayacaklarını düşünüyoruz. Tüketiciye hizmet vermek ve odak noktasına tüketiciyi koymak ilk unsur olmalı. Bu tür yapılar sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine zarar veriyor. Diğer yandan otomobil almak için fırsat dönemindeyiz. Önümüzdeki aylarda fiyatlarda artış ve şartlarda sıkılaşma olacağından otomobil almak daha zor hale gelecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları