Uzman uyardı : "14 günü geçen bel ağrılarını ciddiye alın"

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, bel ağrılarına dair önemli uyarılarda bulunuyor. Konuya ilişkin tüm sorular ve cevapları haberimizde yer alıyor. İşte detaylar!

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, bel ağrıları hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Aydın, bel ağrılarının sadece fıtıktan kaynaklanmadığını vurgulayarak, "Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesi, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incinmesi gibi birçok sebebi olabilir. Toplumumuzda bel ağrısını sadece fıtıkla ilişkilendiren bir yanlış algı bulunmaktadır. Bel ağrılarının doğru bir şekilde teşhis edilebilmesi, uygun tedavinin belirlenmesi açısından büyük önem taşır. Özellikle 14 günden uzun süren bel ağrılarına dikkat edilmeli ve uzman bir fizik tedavi profesyoneline başvurulmalıdır" dedi.

Dr. Aydın, bel ağrılarının yalnızca %3 ile %5'inin bel fıtığından kaynaklandığına işaret ederek, toplumda bel ağrısının genellikle bel fıtığıyla özdeşleştirildiğine dikkat çekti. Bel ağrısının farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade eden Dr. Aydın, bel kireçlenmesi, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri ve bel kaslarının incinmesi gibi çeşitli sebeplerin bulunduğunu belirtti.

Bel ağrısı şikayeti olan kişilere 14 günden uzun süren bel ağrılarında ciddiye almaları ve uzman bir fizik tedavi uzmanına başvurmaları tavsiyesinde bulunan Dr. Aydın, doğru tanının konulmaması durumunda daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceğini belirtti. Tedavi sürecinde, bel ağrısının kökenine yönelik doğru bir teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Aydın, romatizmal durumlar için farklı, kas kaynaklı ağrılar için farklı tedavi yöntemlerinin uygulandığını açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın