Uzmandan hesap: 60 liralık sigaranın 52 lirası vergi!

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, sigara üzerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları ve maktu vergi tutarlarında değişiklikler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre, sigara üzerindeki özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları ve maktu vergi tutarlarında değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikle sigaraların nispi ÖTV oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi ve paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya yükseltildi.

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, yapılan bu düzenlemenin ardından sigaradaki vergi oranlarını detaylı şekilde hesapladı. Hesaplamalara göre, satış fiyatı 60 lira olan bir paket sigaranın vergisi 51,85 lira olurken, 70 lira olan bir paket sigaranın vergisi 56,91 lira ve 80 lira olan bir paket sigaranın vergisi ise 63,93 lira olarak belirlenmiştir. Bu durumda, 60 lira satış fiyatına sahip bir sigara paketinin neredeyse tamamı vergi oluşturmaktadır.

Dün yapılan ÖTV düzenlemesinden sonra;
-Satış fiyatı 60₺ olan bir paket sigaranın 51,85₺’si
-Satış fiyatı 70₺ olan bir paket sigaranın 56,91₺’si
-Satış fiyatı 80₺ olan bir paket sigaranın 63,93₺’si vergilerden oluşmaktadır.

— Ozan Bingöl (@ozanbingoll) September 15, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.