Uzmanlar, çağrı cihazlarıyla ilgili uyarılarda bulundu

Van'da bilişim uzmanı Bilgin Berge, İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği siber saldırıyı değerlendirirken, haberleşme özelliklerine sahip her şeyin risk taşıdığını vurguladı. Özellikle radyo frekanslarının herkes tarafından kolayca erişilebilir olmaması gerektiğini belirtti.

Van'da bilişim uzmanı Bilgin Berge, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıyı değerlendirerek, iletişim cihazlarının risklerine dikkat çekti. Berge, özellikle radyo frekanslarının herkes tarafından kolayca erişilebilir olmaması gerektiğini belirtti. 

İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırısında, iletişim cihazlarının patlatılması sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrası Hizbullah tarafından kullanılan "pager" cihazları gündeme geldi. Berge, cihazların telefonlardan farklı olarak radyo frekanslarıyla çalıştığını ve bu nedenle saldırıya açık olduğunu vurguladı. Cihazların üretici firmasının, cihazların teknik bilgilerini ve görsellerini yayılmasını istemediği, bu nedenle saldırganların bu bilgileri ele geçirip cihazları patlatmak için sahte mesajlar gönderdiği ihtimali üzerinde durdu. 

Berge, haberleşme cihazlarının riskli olduğunu ve radyo frekanslarının herkes tarafından kullanılmaması gerektiğini belirterek, bu tür cihazların yetkililer tarafından denetlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, otoparklarda kullanılan radyo frekanslarının da dikkatle yönetilmesi gerektiğini ve saldırganların sürekli tetikte olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.