Uzmanlar uyarıyor: Yapay zekaya isim bilgisi vermekten kaçının

Uzmanlara göre, yapay zeka yazılımlarına asla paylaşılmaması gereken bilgiler arasında öncelikli olarak gerçek adınız bulunmaktadır. Uzmanlar, yapay zekaya adınızı ifşa etmenin, bu bilginin olumsuz şekilde kullanılma riskini beraberinde getirebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Yapay zeka yazılımları, insanların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu sohbet botları, karmaşık sorulara cevap verebilir ve hatta bazı görevleri oldukça insana benzeyen bir şekilde gerçekleştirebilir.

Bu nedenle, zaman zaman kişisel bilgileriniz dahil olmak üzere birçok şeyi paylaşmak cazip gelebilir. Ancak uzmanlara göre, bu tür paylaşımlardan kaçınmak, herhangi bir maliyetin ötesinde önemlidir.

Bir siber güvenlik uzmanı, "Şifreler, pasaport veya banka kartı numaraları, adres, telefon numarası, isim veya diğer kişisel veriler, yapay zeka destekli sohbetlerde kullanılmamalıdır" uyarısında bulunarak, bu tür bilgilerin güvenliğini vurguluyor.

Yapay zeka destekli sohbet yazılımlarına gönderilen bilgilerin her zaman gizli kalmayabileceğine dikkat çekiliyor. ChatGPT gibi yazılımların diyalogları kaydedebildiği ve bu bilgilerin teknik sorunları düzeltmek veya hizmet ihlallerini önlemek için kullanılabildiği belirtiliyor. Hatta bu konuşmaların insan moderatörler tarafından incelenebileceği unutulmamalıdır.

Siber güvenlik uzmanı Stan Kaminsky, "Unutmayın: Bir sohbet botuna yazdığınız her şey, size karşı kullanılabilir" uyarısını yaparak, kullanıcıların bu tür platformlarda dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sıfır diye satılan çamaşır makinesi kullanılmış çıktı
İstihbaratta yapay zeka dönemi başlıyor!
Siri'ye dedikodu özelliği yolda: Sohbeti bırakın, iki lafın belini kıracak!
Teknoloji sektöründe gizliliğin değeri artıyor: Takip edilince telefonlar uyaracak!
Microsoft, Yeni Surface Pro Serisi ile Performans ve Teknolojide Çıtayı Yükseltiyor