Uzmanlardan dolar yatırımcılarına önemli uyarı: "Merkez Bankası'nın faiz kararı doları..."

Türkiye'de doların geleceğine dair tahminde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararının doları yükselişe geçireceğini belirtti.

Türkiye'de doların geleceği hakkında öngörülerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın son faiz kararının doları yükselişe geçireceğini dile getirdi. Geçer, bir-iki hafta içinde doların 30 liranın üzerine çıkabileceğini savunarak, "31-32 lira seviyelerini bile görebiliriz" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ ARTIŞI DEĞERLENDİRMESİ

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 42,50'ye çıkarmasını değerlendirirken, Geçer, ocak ayında 250 baz puanlık bir faiz artışının daha olabileceğini ve faiz oranının yüzde 45 seviyesine çıkabileceğini öngördü.

SEÇİM SONRASI DOLAR KURUNDAKİ DURUM

Geçer, seçim öncesi döviz kuru beklentilerini değerlendirirken, seçimden sonra dolar kurunda bir artış öngörmediğini belirtti. Ancak, seçim sonrasında 45 liranın üzerinde bir dolar kurunun gündeme gelebileceğini ifade etti. Diğer bir ekonomist Tunç Şatıroğlu ise serbest kur rejimine rağmen grafiklerin yönetilen bir kur olduğunu gösterdiğini belirterek, seçim sonrasında kur baskısının artabileceğini söyledi.

DÖVİZ KURU BEKLENTİLERİ VE GRAFİKLERİN GÖSTERDİĞİ YÖNLENDİRİLMİŞ KUR

Geçer, seçim öncesinde dolar kurunda 35 liranın üzerinde bir beklenti olmadığını ve 30 liranın altında bir döviz kuru beklememediğini dile getirdi. Şatıroğlu ise grafiklerin, şu anda dahi yönlendirilen bir kur olduğunu gösterdiğini belirterek, seçim sonrasında kur baskısının daha da artabileceğine işaret etti.

Özellikle seçim sonrasında döviz kuru hareketlerinin daha belirgin hale gelebileceği belirtilirken, ekonomistler döviz piyasasındaki bu belirsizliklere dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?