Uzmanların dikkat çektiği öneri: Çocukluk çağı kanserlerine karşı propolis

Uzmanlar, çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen türün lösemi olduğuna vurgu yaparak, löseminin çocuk kanserlerinin sıklıkla karşılaşılan bir türü olduğunu belirtiyor. İşte detaylar!

Uzmanlar, çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen türün lösemi olduğuna dikkat çekerek, bu kanserin çocuk kanserlerinin yüzde 30'unu oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, güncel bilimsel çalışmalara göre propolisin çocukluk çağı kanser tedavilerine destek olabilecek önemli bir arı ürünü olduğunu belirttiler.

Kanser tedavilerinin yan etkisi olarak ortaya çıkan oral mukozitin, beslenme zorluklarına ve hayat kalitesinde düşüşe neden olabildiğini belirten uzmanlar, Anadolu propolisi ile yapılan ağız bakımının bu sorunun önüne geçebileceğine dikkat çekti. Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolisin içerdiği özel maddelerle oral mukoziti önleyebildiğini belirterek, özellikle lösemi, lenfoma ve diğer çocukluk çağı tümörleri için kemoterapi gören hastalarda etkili olduğunu ifade etti.

PROPOLİS LÖSEMİ ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLER GÖSTERİYOR

Propolisin kanser tedavilerine olumlu etkileri olduğunu vurgulayan uzmanlar, bilimsel çalışmaların propolisin hücre bölünmesi üzerinde potansiyel faydalarına işaret ettiğini belirttiler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, propolisin antitümör özelliklere sahip olduğunu ve kanser tedavilerine destek olarak kullanılabileceğini, özellikle çocuklarda sık görülen lösemi türü olan akut lenfoblastik lösemi üzerinde olumlu etkiler gösterdiğini açıkladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

İstanbul Tabip Odası'ndan Fahrettin Koca'nın 'Onaylı Randevu Sistemi'ne tepki
Erkekler dikkat: Bu hastalık en çok sizde görülüyor!
Hastane Randevularında Onaylı Sistem: Randevu Alana Yeni Zorunluluk!
Bağırsaklar sağlığın anahtarı mı; nelere dikkat etmeliyiz?
Türk ve Japon bilim insanları beyin ve bilinç araştırmalarında iş birliği yapacak!