Uzun süre bilgisayar ekranına bakanlar: Uzmanlar uyardı!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar birçok insan için neredeyse temel ihtiyaç haline gelirken, bu cihazları kullanırken göz sağlığına dikkat etmek büyük önem taşıyor. Tele1'de yer alan habere göre, uzmanlar, göz yorgunluğunu önlemek ve göz sağlığını korumak için bazı önlemlerin alınması gerektiğini

Göz sağlığını korumak için alınabilecek önlemler hakkında bilgi veren Tele1'deki habere göre, bilgisayar ve akıllı telefon kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

Ekran Ayarları:

  • Ekran parlaklığını gözleri rahatsız etmeyecek bir düzeyde ayarlamak önemlidir. Otomatik parlaklık ayarı genellikle tercih edilen bir seçenektir. Kontrastı da gözleri yormayacak bir seviyeye getirmek önemlidir.

Mola Vermek:

  • Uzun süre ekran karşısında kalmaktan kaçınılmalıdır. Her 20 dakikada bir 20 saniye kadar uzaklaşıp bakmak ve her saat başı 15 dakikalık bir mola vermek önerilir.

Ekran Uzaklığı:

  • Ekranla arasında en az 50-60 santimetre mesafe olması gerekmektedir. Ekranın göz hizasında olmasına dikkat edilmelidir.

Aydınlatma:

  • Bulunduğunuz ortamın iyi aydınlatılmış olmasına dikkat edilmelidir. Aşırı parlak veya aşırı karanlık ortamlardan kaçınılmalıdır.

Gözlük Kullanımı:

  • Mevcut bir göz sorunu varsa, doktorun önerdiği gözlük veya lenslerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Gözleri Sık Sık Kırpma:

  • Gözlerin kurumasını önlemek için sık sık kırpılmalıdır. Ekranlara uzun süre bakmak göz kırpma eylemini azaltabilir, bu yüzden sık sık kırpma önemlidir.

Göz Egzersizleri:

  • Gözleri dinlendirmek ve güçlendirmek için düzenli olarak göz egzersizleri yapılmalıdır. Odaklama egzersizleri ve göz kaslarını esnetme egzersizleri faydalı olabilir.

Çalışma Süresi Sınırlaması:

  • Bir oturuşta uzun süre bilgisayar veya telefon kullanmaktan kaçınılmalıdır. Belirli aralıklarla mola vermek ve gözleri dinlendirmek önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.