Vahim iddia, ASELSAN o silahı Yunanistan'a mı kaptırdı

ASELSAN ile ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Yunan medyasında yer alan iddialara göre ASELSAN bir tekne kazası nedeniyle Korkut isimli silahını Yunanistan'a kaptırdı...  Yunan medyası bir süredir ASELSAN'ın savaş gemileri...

ASELSAN ile ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Yunan medyasında yer alan iddialara göre ASELSAN bir tekne kazası nedeniyle Korkut isimli silahını Yunanistan'a kaptırdı...  

Yunan medyası bir süredir ASELSAN'ın savaş gemileri için geliştirdiği hava savunma sistemi prototipini Yunanistan'a kaptırdığı iddialarıyla çalkalanıyor. 

Tuzla'dan Antalya'ya 26 Aralık tarihinde yola çıktığı iddia edilen teknenin ASELSAN'IN Korkut isimli silahını taşırken karaya oturduğu ileri sürülüyor. 

Alcatras isimli bir teknede bulunduğu belirtilen Korkut uçaksavar topu sisteminin, savaş gemilerine takılmak üzere geliştirilmiş bir modelinin teknede bulunduğu belirtiliyor.

Korkut silahı, hızlı su üstü hedeflerine, kara hedeflerine ve en önemlisi gemiye gelen güdümlü füzelere karşı savunmada kullanılıyorlar.

Yunan medyasında çıkan haberlerde karaya oturan kaptanın ifadesine göre iddia o ki teknenin dümeni, İstanköy açıklarında kilitleniyor ve tekne Yunan sahiline vuruyor.

turkishnavy.net'te ve Yunan medyasında gündeme gelen amatör çekilmiş bir videoda görülen tekne güvertesindeki brandanın şekli, Korkut'a çok benziyor.

Brandanın altında hedef arama ve atış kontrol radarı ile birlikte Korkut silahı olduğu iddia edilen ekipman görülüyor. Teknede silahın yanında iki tane de konteyner görülüyor. Sistemin Antalya'ya test için gittiği de ileri sürülen bir diğer iddia.

İşte o haberler ve iddiaya konu olan teknenin görüntüleri...

Bu olay akıllara  MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin tutuklanmasını getirdi. 

Yaklaşık sekiz ay önce MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, MP-5 silahı ve geliştirilen yerli piyade tüfeği MPT-76'ya ilişkin sırları, 1 milyon 100 bin lira karşılığı satmaya çalıştığı iddiasıyla tutuklanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uzman isim kötü haberi verdi: Türkiye artık suyu olmayan bir ülke!
Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklama: Deprem için riskli bölgeleri tek tek saydı!
Kirayı asla elden vermeyin: Bir kiracının başı böyle yandı
Galatasaray Taraftarına Yönelik Saldırı: İddianamede 26 Yıla Kadar Hapis Talebi
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu