Vakıflar hala AB fonu iddialarına sessiz kalıyor

İktidara yakın vakıfların AB fonlarından milyonlarca euroluk destek aldığı iddiaları gündemde. Ancak vakıflar sessizliğini koruyarak, "AB'den fon aldınız mı?" sorusuna yanıt vermiyor.

İktidara yakın çevreler, muhalif basın organları ve sivil toplum kuruluşlarının Avrupa Birliği'nden aldıkları fonları hedef aldığı bir dönemde, TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği gibi vakıfların yıllardır AB fonlarından milyonlarca avroluk destek aldıkları belirlendi. Gazeteci Metin Cihan, kaynağının Avrupa Birliği'nin resmi sayfası olduğunu belirterek, TÜGVA'nın AB'den fon aldığına dair belgeleri 18 Mayıs'ta paylaştı.

Cihan, paylaşımlarında, "AB Erasmus+ fonu mesela KA227-YOU-098395 kodlu projeyle kimi fonluyor? Bakıyoruz ve Turkey Youth Federation olduğunu görüyoruz. Böyle tanıdık gelmemiş olabilir. Bildiğimiz TÜGVA. Bunun yalnız küçük bir örnek olduğunu hatırlatmak isterim. Her yıl milyonlarca € fon akışı gerçekleşiyor. Belgeleriyle paylaşacağım. Proje tanıtımında da okuyacağınız gibi AB bunu STK’lar ile ortaklık olarak tanımlıyor ve uluslararası bir etki alanı oluşturma hedefi belirleniyor. Türkiye’de seçtikleri partner TÜGVA oluyor. Kaynak: Avrupa Birliği resmi sayfası" şeklinde ifade etti.

İfşa sonrası tepkiler yükselirken TÜGVA, TÜRGEV, SETA Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği sessizliğini korudu. KARAR, bu kurumlara "AB'den fon aldınız mı?" sorusunu yöneltti, ancak vakıflar konuya dair açıklama yapmayı tercih etmedi. Vakıfların sessizliğine yönelik "AB'den fon alınmıyorsa neden sessiz kalıyorsunuz?" tepkisi yükseldi. Öte yandan KARAR'ın telefonlarını açan TÜRGEV, SETA Vakfı, TÜGVA, "AB'den fon alınıyor mu?" sorusunun yetkililere ulaştırılacağını belirtti. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ETNOSPOR ise KARAR'ın telefonlarına yanıt vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.