Vakıflara 4 Milyar Aktarıldı Ama Bilgi Yok! Sayıştay Raporu Ortalığı Karıştırdı

Sayıştay'ın raporunda 4 milyar liralık kaynağın dernek ve vakıflara hangi kriterlerle aktarıldığına dair bilgi yok! Ekonomist Oğuz Demir, devlet harcamalarının şeffaf olması gerektiğine dikkat çekti.

Sayıştay’ın 2023 denetim raporu, kamu kurumlarının harcamalarındaki şeffaflık sorunlarına ışık tutarken, dernek ve vakıflara aktarılan 4 milyar liralık kaynakla ilgili önemli bir eksikliğe dikkat çekti. Rapora göre, bu kaynakların hangi kriterlere göre dağıtıldığına dair bir bilgi bulunmuyor. Halk TV’de yayınlanan Sansürsüz programında konuşan Ekonomist Oğuz Demir, bu durumun ciddi soru işaretleri doğurduğunu belirtti.

1 LİRANIN BİLE HESABI SORULMALI

Ekonomist Oğuz Demir, devletin şeffaflıkla iş yapan kurumlara destek vermesinin önemli olduğunu vurgularken, denetlenmeyen kaynakların büyük sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. "Devletin 1 TL’sinin bile hesabı sorulmalıdır" diyen Demir, özellikle kriz dönemlerinde bu tür harcamaların şeffaflık ve denetimle yapılması gerektiğini ifade etti.

4 MİLYAR LİRA NEREYE GİTTİ?

Demir, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize atıfta bulunarak, "Eğer ekonomi krize sürüklenmeseydi ve emekli maaşları yeterli seviyelerde olsaydı bu konuları tartışmazdık. Ancak vakıflara aktarılan 4 milyar liranın hangi kriterlerle verildiğini, nereye harcandığını bilmek zorundayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.