Vakit, çocuk istismarcısı yazarı için AYM kararı 'Keşke önce alınsaydı!' dedi

Haber Vaktim Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), "15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına" ilişkin hükmü iptal etmesini "Eğer AYM söz konusu maddeyi daha...

Haber Vaktim Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), "15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına" ilişkin hükmü iptal etmesini "Eğer AYM söz konusu maddeyi daha evvel iptal etmiş olsaydı; Akit yazarı Hüseyin Üzmez, 13 yıl hapse mahkum olmayacaktı." şeklinde yorumladı.

Çocuk istismarcısı Hüseyin Üzmez Bursa'da 2008 yılında, o tarihte 14 yaşında olan kız çocuğu B.Ç.'ye cinsel tacizde bulunmak suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

AYM'nin kararına geç bir karar olması nedeniyle sitemde bulunan Haber Vaktim AYM'nin kararı 7 yıl önce vermesi durumunda çocuk istismarcısı Üzmez'in 'hayatını cezaevinde bir mahkum olarak kaybetmemiş olacağını' öne sürdü.

Haber Vaktim'in haberinden ilgili bölüm şöyle:

ÜZMEZ DE YARARLANACAKTI!

"Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), çocuğun cinsel yönden istismarını düzenleyen 103. maddesinin birinci fıkrasındaki “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına'' ilişkin hükmü iptal etti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalara ilişkin yargılamada, her bir somut olayın özelliklerinin dikkate alınmasını ve buna göre ceza tayin edilmesini istedi. AYM’nin kararı yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Yüksek mahkeme söz konusu kararı 7 yıl önce vermiş olsaydı ünlü gazeteci Hüseyin Üzmez hayatını cezaevinde bir mahkum olarak kaybetmemiş olacaktı.

Hatırlanacağı üzere Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 2009 yılında Akit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez hakkında, “cinsel istismar'' ve “küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma'', “hürriyeti tahdit'' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etmişti."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
Sıfır araç fiyatına zam yapılamayacak! Devam eden zam skandalına son
Yenilenen Cupra Formentor: Düşük bütçe ve hız arayanlara dikkat!
Mercedes-Benz'de bir dönem sona erdi: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor
Çinliler sonunda bunu da yaptı: 440 bine sıfır lüks otomobil!