Vakko'nun CEO'su, ofis mekânını 26 yaşında bir gençle paylaşıyor!

Vakko, lüks giyimdeki iddiasını pastane, otel gibi yan dallara taşıyıp, bir yandan dijital dünyaya uyum sağlarken değerlerinden vermemenin altını çiziyor. Vakko CEO’su Jaklin Güner, tersine mentorlük çalışması başlattıklarını ve gençlerden öğrenerek kendilerini yenilediklerini belirtiyor.

Vakko, lüks giyim markası olarak 90. yılını kutlarken, L’Atelier ve Vakko Hotel & Residence gibi yeni alanlardaki iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor. Vakko CEO’su Jaklin Güner, "Lüks, insan hayatına yalnız ürünle değil, deneyimle de dokunuyor" ifadesiyle, yeni girdikleri pastane ve otelcilik işinde konseptlerini yurtdışına taşıyacaklarının sinyalini verdi.

Güner, stratejisini "Teknoloji ile dönüşen dünyada değerlerden vermeden büyümek" olarak belirlediğini ifade ediyor. Bu doğrultuda, Vakko gençleri rehber alıyor ve bu rehberliği fiili olarak uyguluyor. Güner, tersine mentörlük çalışması başlattıklarını ve gençlerin kendilerine öğrettikleri bir süreç yaşadıklarını belirtiyor. Kendisinin de 26 yaşındaki Zeynep ile ofisteki odasını paylaştığını söyleyen Güner, "Onlardan çok şey öğreniyoruz. Onların jenerasyonunun değerleri bizimkilerle birleştiğinde çok başarılı sonuçlara ulaşacağımızı görüyoruz" diyor.

"Lüks, tutku yaratmayı iyi bilir" diyen Vakko CEO’su Güner, pandemi ve sonrasında lüksün yükselişini vurgulayarak, bu trendin devam edeceğini ifade ediyor. Güner’e göre, bu en önemli sürdürülebilirlik unsuru. "5 tane ucuz ürün alacağıma 1 tane kaliteli ürün alayım ve uzun süre kullanayım" yaklaşımının sürdürülebilirlikle örtüştüğünü belirten Güner, bu trendin özellikle gençlerde lükse talebi artırdığını dile getiriyor.

Vakko’da kadınların eşit işe eşit veya hatta daha fazla ücret aldığını vurgulayan Güner, kadın istihdamına, kapsayıcılığa ve çeşitliliğe önem verdiklerini belirtiyor. Güner, tüm çalışanların %51’inin, yöneticilerin %46’sının ve çalışanların %52’sinin kadınlardan oluştuğunu açıklıyor.

Nişantaşı'nda geçen yıl açılan Vakko Hotel & Residence Istanbul'un son bir yılda %75-80 doluluk oranına ulaştığını aktaran CEO Jaklin Güner, otelin İstanbul’a gelen sanatçıların tercihi haline geldiğini belirtiyor. Örneğin ünlü oyuncu Johnny Depp’in doğum günü partisini burada yapması gibi pek çok ünlünün tercih ettiği bir mekan haline geldiğini ifade ediyor. Vakko Hotel & Residence Istanbul’da çalışanların, İsviçre'deki EHL Otelcilik İşletme Okulu'ndan gelen uzmanlar tarafından eğitildiğini belirten Güner, müşterilerin özellikle sürdürülebilirlik konusunda çok hassas olduğunu, hatta çarşafların yıkandığı deterjanı bile sorduğunu aktarıyor.

Vakko, İstanbul’da Nişantaşı’nda konuklarına kişiye özel deneyimler yaşatan Vakko Hotel & Residence Istanbul’un ardından ikinci otel açılımını, Boğaz’da konumlanan Sumahan on the Water ile yapıyor. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko’nun sürekli önünden geçtiği bu bina ile bir gönül bağı olduğunu anlatan Jaklin Güner, "Bu binanın bölgenin dokusuna uygun şekilde kalmasını istediğimiz için orayı tercih ettik" ifadesini kullandı.

Çengelköy'de, 19. yüzyıldan kalma eski bir Osmanlı fabrikasından dönüştürülen ve Boğaz’ın hemen kıyısında taş duvarları, kemerli pencereleri ve kendi özel iskelesi ile ayrıcalıklı bir yapı olarak dikkat çeken Sumahan on the Water, Vakko Hotel & Residence Sumahan olarak kapılarını açmaya hazırlanıyor. CEO Güner, yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yıl yeni ve en önemli projeksiyonumuz tabii ki büyüme. Moda ve perakendenin ardından yeme - içme sektörüne yansıttığımız bu yaklaşımı, son olarak konaklama sektöründe ortaya koyduk. Lüks yaşam tarzını daha çok alana yaygınlaştırmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. 2024’ün üçüncü çeyreğinde Çengelköy’deki Sumahan’ı Vakko Hotel & Residence olarak açarak bu sektördeki yatırımlarımızı sürdüreceğiz."

EŞARBIN KÖŞESINI ELLE DIKEN BIR VAKKO BIR HERMES

"Eşarbın köşesini elle diken bir biz varız bir de Hermes. Çünkü ne yaparsanız yapın ipek eşarbın köşesini makineyle elle dikim kadar mükemmel yapamazsınız. Şimdi bu dikimi yapan terzilerimizi bir araya getirdiğimiz bir atölye kuruyoruz. Bizim için taş baskı da çok özel. Yine taş baskı eşarp yapan sektörde bir Vakko, bir de Hermes vardır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.