Valiliği işgal eden askerler hakkında istenen ceza belli oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından 12'si tutuklu, 14'ü rütbeli olmak üzere 90 asker hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.İddianamede, şüphelilerin "Anayasayı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından 12'si tutuklu, 14'ü rütbeli olmak üzere 90 asker hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

İddianamede, şüphelilerin "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede ayrıca bir kısım şüpheliler için de "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!