Valilikten Tazminat: Üç Çocuğun Ölümünün Ardından Mağdur Aileye 6,5 Milyon TL!

Sancaktepe'de izinsiz bir inşaatta yaşanan trajik kazada üç kardeş hayatını kaybetti. Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ihmali itiraf ederken, mağdur aileye 6,5 milyon TL tazminat ödendi.

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde izinsiz bir inşaatta meydana gelen ve üç çocuğun hayatını kaybettiği trajik olayın ardından, mağdur aileye 6,5 milyon TL tazminat ödendiği açıklandı. İstanbul Valiliği, bu ödemenin "kan parası" olarak algılanmaması gerektiğini, zor durumda olan aileye destek amaçlı yapıldığını belirtti.

CEMEVİ PROJESİNDE İHMAL VE FACİA

2023 yılında Sancaktepe Belediyesi, cemevi yapılması için 600 metrekarelik bir arsada imar değişikliği yapma kararı aldı. Ancak bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden gerekli onay alınmadan başlatılan inşaat, geri dönülemez bir faciaya neden oldu. İnşaatın temeline su dolması sonucunda, üç kardeş suya düşerek hayatını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI İTİRAF ETTİ

Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, inşaat sahasındaki derin kazıyı ve su birikintisini fark etmediklerini itiraf ederek, ihmaller zincirinin yaşandığını kabul etti. Bu açıklama, belediyenin inşaat izin süreçlerinde ciddi dikkatsizlikler yaptığını gözler önüne serdi.

YARGI SÜRECİ VE TAZMİNAT ÖDEMESİ

Olay sonrası kamuoyu yargı sürecinin belirsizliğinden şikayet ederken, mağdur ailenin babası Ayvaz Sağın, Valiliğin kendilerine destek amacıyla para verdiğini açıkladı. İstanbul Valiliği de bu tazminatın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapıldığını doğruladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.