Van Devlet Tiyatrosu Sanatçılarına 'Sürgün' Tehdidi: Tamer Karadağlı İddiaların Odağında

Tamer Karadağlı'nın Van Devlet Tiyatrosu’ndaki iki sanatçıyı "sürgün"le tehdit ettiği iddiaları gündemde. Sanatçılar, Karadağlı'nın kendilerini uyararak, "Müdürümle uğraşırsanız, Van’ı dağıtırım" dediğini belirtti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın, Van Devlet Tiyatrosu’nda görevli iki sanatçıyı "sürgün"le tehdit ettiği iddia edildi. Karadağlı'nın, "Müdürümle uğraşırsanız Van’ı dağıtırım" diyerek sanatçıları uyardığı öne sürüldü.

Sözcü'nün haberine göre, Van Devlet Tiyatrosu’nda görev yapan sanatçılar Ö.T. ve E.K., Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu’na verdikleri dilekçede, Van’daki bir tartışma sonrası Ankara’ya çağrıldıklarını ve burada Genel Müdür Tamer Karadağlı tarafından tehdit edildiklerini belirtti. Sanatçılar, Karadağlı’nın "Müdürümle uğraşırsanız, ikinizi de sürerim" şeklinde konuştuğunu iddia etti.

"SÜRGÜNLE TEHDİT EDİLDİK"

İki sanatçının şikâyet dilekçesine göre, Ankara'da Genel Müdürlükte yapılan toplantıda, Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer’in "Sürülmekten korkmuyor musunuz?" şeklinde sert ifadeler kullandığı belirtildi. Daha sonra toplantıya katılan Tamer Karadağlı'nın ise sanatçıları "Van’daki düzeni bozmak" ve "müdürle uğraşmak" suçlamasıyla tehdit ettiği aktarıldı.

KARADAĞLI İDDİALARI REDDETTİ

Geçmişte de benzer iddialarla gündeme gelen Karadağlı, sosyal medyada eleştirilen olaylarla ilgili kendisini savunmuş ve "Ben tiyatroyla uğraşıyorum, önceliklerim farklı" diyerek iddiaları reddetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.