Van Gogh tablosuna çorba atan aktivistlere hapis cezası!

Ekim 2022'de Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna çorba atan Just Stop Oil üyeleri Pheobe Plummer ve Anna Holland, Londra'da 5 bin sterlin zarara yol açtıkları gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, eylemi şiddet olarak nitelendirerek, topluma büyük zarar verdiğini vurguladı.

Ekim 2022'de İngiltere'de gerçekleşen bir çevre eyleminde, Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un ünlü "Ayçiçekleri" tablosuna çorba atan Just Stop Oil üyeleri Pheobe Plummer ve Anna Holland’ın cezaları belli oldu. İki eylemci, Londra'daki Ulusal Galeri'de tablonun üzerine çorba atarak kendilerini duvara yapıştırmışlardı. Bugün yapılan duruşmada, hakim Christopher Hehir, eylemin 5 bin sterlini (yaklaşık 230 bin lira) aşan bir zarara neden olduğunu vurguladı.

Hakim Hehir, eylemin "topluma büyük zarar veren eylemlerden" biri olduğunu belirterek, çorba atma eyleminin şiddet olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Hehir, Plummer ve Holland'ın eylemlerinin arkasındaki inançlarının her türlü eylemi meşru kıldığını düşündüklerini belirtti ve onların demokrasi içinde siyasi tutuklu oldukları iddialarını "gülünç, saldırganca ve aptalca" olarak nitelendirdi. 

Sonuç olarak, Plummer 2 yıl hapis cezasına, Holland ise 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Plummer ayrıca, geçmişte gerçekleştirdiği bir trafik kapatma eylemi nedeniyle 3 ay daha hapis cezası aldı. 

Geçen yıl "Yavaş Yürüyüş" eylemlerine katılan iki Just Stop Oil eylemcisi, Chiara Sarti ve Daniel Hall ise 12 ay kamu hizmeti cezasına çarptırıldılar. İkiliye, 500 sterlinlik mahkeme masraflarını ödemeleri ve Sarti’nin 15 günlük rehabilitasyona katılması da hükmedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.