Van'da Gösteri Yürüyüşü ve Açık Hava Toplantılarına 5 Gün Süreyle Yasak!

Açıklamada, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, suç işlenmesini önlemek, temel hak ve özgürlüklerin devamını sağlamak ve şiddet olaylarını engellemek gibi hedeflerin bulunduğu belirtildi

Van Valiliği, 9-13 Ekim tarihleri arasında gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarını yasakladığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, bu yasaklamanın amacı, olası eylem ve saldırıların önüne geçmek, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olarak ifade edildi.

YASAKLARIN GEREKÇESI

Açıklamada, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, suç işlenmesini önlemek, temel hak ve özgürlüklerin devamını sağlamak ve şiddet olaylarını engellemek gibi hedeflerin bulunduğu belirtildi. Ayrıca, yasaklar kapsamında düzenlenecek her türlü etkinlik, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu hükümleri doğrultusunda yasaklandı.

HANGI ETKINLIKLER YASAKLANDI?

 Valilik açıklamasında, yasak kapsamına giren etkinlikler arasında gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları, basın açıklamaları, oturma eylemleri, anket düzenlenmesi, çadır ve stant kurulması, imza kampanyaları ve bildiri dağıtımı gibi faaliyetler yer almaktadır.

GIRIŞ VE ÇIKIŞLARA KISITLAMA

Açıklamada ayrıca, belirtilen tarihler arasında Van iline veya ilçelerine bireysel veya toplu olarak giriş yapması muhtemel şahıs ve grupların, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. maddesinin (c) fıkrası gereğince girişlerinin yasaklandığı belirtildi. Bu kapsamda, başka illerden gelerek Van güzergahını kullanmak isteyenlere izin verilmeyeceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.