Van'da Kayıp Öğrenci Rojin Kabaiş: Arama Çalışmaları ve Cevapsız Sorular!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in kayboluşunun üzerinden 4 gün geçti. 27 Eylül akşamı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Kabaiş için geniş çaplı arama çalışmaları devam ediyor. Van Gölü sahilinde bulunan eşyaları, endişeleri daha da artırdı.

Van’da, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Rojin Kabaiş geri dönmeyince, arkadaşları durumu fark ederek 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.00 sularında polise haber verdi. Yapılan araştırmada, Kabaiş'in 27 Eylül’de saat 18.30’da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği belirlendi. Arkadaşlarının 28 Eylül’de Van Gölü sahilinde yaptığı aramada, Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Bulunan telefon, incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edildi.

Rojin’in annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde ise markete su ve kek almaya gideceğini belirttiği öğrenildi. Arama çalışmalarına polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri katıldı. 4’üncü günde de devam eden aramalarda, Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, atlı birlikler ve göl üzerinde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca, jandarmaya ait su üstü radar cihazı da kullanılıyor.

Rojin Kabaiş'in ailesi ve arkadaşları, kaybolduğu günden bu yana büyük bir endişe içinde. Van’daki üniversite camiası ve halk, Kabaiş'in bir an önce bulunması için dua ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.