Van'da kepenk kapatmak yasaklandı

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil dokuz HDP’li vekilin tutuklanmasının ardından, Van’da iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasına yasak getirildi. Valilik açıklamasında, “İlimiz sınırları...

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil dokuz HDP’li vekilin tutuklanmasının ardından, Van’da iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasına yasak getirildi. Valilik açıklamasında, “İlimiz sınırları içinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılması yasaklanmıştır'' denildi.

Açıklamada, ''Van ve ülke genelinde yürütülen güvenlik operasyonları ve benzeri konuların bahane edilerek zaman zaman iş yerlerine çeşitli provokatif ve yasa dışı saik ve yönlendirmelerle toplu olarak kapatıldıkları veya kapatmak için çalışmalar yaptıkları’ ifadesi yer aldı.

Valilik, ''halkın hizmet aldığı yerlerin toplu olarak kapatılmasının halkın günlük yaşamını sürdürmesini zorlaştırdığı, huzur ve sükununu bozduğu, kişilerin güvenlik, dirlik ve esenlik içinde günlük ihtiyaçlarını sağlamak suretiyle sağlıklı yaşamasını önemli ölçüde zafiyete uğrattığı’ gerekçesiyle yasak getirdiğini belirtti.

IĞDIR'DA KEPENKLER AÇILMADI

Öte yandan Iğdır'da halk, HDP eş başkanlarının ve vekillerin tutuklanmasına  kepenk kapatarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet mahallesinde bulunan Basın ve Kapan sokaklardaki iş yerleri bugün kepenk açmadı. İşyerlerinin kepenk kapattığı bölgede polis, olası meydana gelebilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlemleri alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tahliye kararına itiraz: Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir
Çorum-İskilip Karayolunda Korkunç Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı
Gülben Ergen'den Sezen Aksu Şarkısı MüjdesiJe Hızıyla!
“Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz demiş
Tekirdağ'da Fuhuş Operasyonu: 6 Tutuklama, 34 Yabancı Kadında Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık