Van'da mazbata krizi devam ediyor: DEM Parti'ye verilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulu'nun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmemiş sayılması ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı çoğunluk oyu ile kabul etti.

Van İl Seçim Kurulu, Abdullah Zeydan'ın "seçilebilir olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş kabul edilmesi" ve seçim uygunluğuna sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın verilmesi yönünde oy çokluğuyla karar almıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulu'nun bu kararını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşımıştı. YSK, bu başvuruyu ele alarak incelemişti.

'YSK'NIN KARARI KESİN'

Partinin itirazını kabul eden YSK, mazbatanın 7 üyenin onayıyla ve 4 üyenin karşı çıkmasıyla Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetmişti.

DEM Parti'nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, YSK'nin itirazlarını oy çokluğuyla kabul ettiğini belirterek, "YSK'nin kararları kesindir. Herhangi bir itiraz yoluna başvurulamaz. Anayasa Mahkemesi'ne başvurulamaz. Bu nedenle, mazbatanın Abdullah Zeydan'a verileceği konusunda başka bir merciye başvurulamaz" şeklinde açıklama yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?
2024 Ay tutulması ne zaman?
FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında
Özhaseki: Mafyalara izin vermeyeceğiz, sahil şeritlerinde işgal edilen alanları yıkacağız