Van'da Silah ve Hırsızlık Olaylarına Ağır Darbe: 90 Kişi Tutuklandı!

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç ve suçlulara karşı yürüttüğü kapsamlı operasyonlarda değişik suçlardan aranan 90 kişiyi adli makamlarca tutukladı. Operasyonlarda silah, fişek ve çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Van'da polis ekiplerinin düzenlediği geniş çaplı operasyonlar sonucunda, çeşitli suçlardan aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan 90 kişi adli makamlar tarafından tutuklandı. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelinde kamu düzeninin sağlanması ve suçlularla mücadelenin aralıksız sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında, 6136 ve 5729 Sayılı Kanun'a Muhalefet eden olaylarla ilgili olarak 7 tabanca, 3 tüfek, 5 kurusıkı silah, 128 adet fişek ve çeşitli delici-kesici aletler ele geçirildiği bildirildi.

Hırsızlık olaylarına yönelik yapılan operasyonlarda ise 1 otomobil, 1 bisiklet, 1 kamera, 20.600 TL para ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi. Toplamda 543 kişi yakalanırken, 90 kişinin kesinleşmiş hapis cezaları sebebiyle adli makamlarca tutuklandığı ve bu kişilerin toplamda 173 yıl 11 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü, suçla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve kent genelinde kamu düzeninin korunması için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.