Varlık Fonu bakın kimlere emanet?

Türkiye Ticaret Sicil gazetesine göre, Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerine yaptığı dolar ve faiz analizleri ile kamuyu ve vatandaşları milyonlarca dolar zarara uğratan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut,...

Türkiye Ticaret Sicil gazetesine göre, Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliklerine yaptığı dolar ve faiz analizleri ile kamuyu ve vatandaşları milyonlarca dolar zarara uğratan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Sabah gazetesi yazarı Kerem Alkin ile birlikte Himmet Karadağ ve Oral Erdoğan atandı.

Daha önce Başbakanlıktan alınan bilgiye göre, Varlık Fonu Genel Müdürlüğü’ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Bostan atanmıştı. Söz konusu atamaların Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığı belirtildi.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan mükerrer sayılı Bakanlar Kurulu kararlarına göre, aralarında Ziraat Bankası, Borsa İstanbul, PTT, TPAO gibi önemli kuruluşların da bulunduğu birçok kamu kuruluşu Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldı.

Daha önce Başbakanlıktan alınan bilgiye göre Varlık Fonu Genel Müdürlüğü'ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Bostan atanmıştı.

CHP milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!