Varlık Fonu davalık oldu

Varlık Fonu'nun iptali için Danıştay'a başvuran HKP'den yapılan açıklama şöyle:"Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızda dökülen kan ve gözyaşlarıyla, halkımızın yıllarca akıttığı alınteriyle kurulmuş işletme ve değerlerin...

Varlık Fonu'nun iptali için Danıştay'a başvuran HKP'den yapılan açıklama şöyle:

"Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşımızda dökülen kan ve gözyaşlarıyla, halkımızın yıllarca akıttığı alınteriyle kurulmuş işletme ve değerlerin heba edilmesi birkaç vurguncuya peşkeş çekilmesi anlamına gelen Bakanlar Kurulu Kararnameleri ile:

 - Mülkiyeti hazineye ait bir kısım taşınmazlar Türkiye Varlık Fonu’na devredilmiş,

-  Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası Anonim Şirketi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, Borsa İstanbul Anonim Şirketi, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketinin sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına karar verilmiştir.

-Savunma Sanayii Destekleme Fonuna ait veya bu fonun tasarrufunda bulunan 3 milyar lira tutarındaki kaynağın en geç aktarım tarihini izleyen 3 ay içinde geri ödenmek kaydıyla Varlık Fonuna aktarılması kararlaştırılmıştır.

             Kuruluş kanunu, yönetim biçimi, kamu denetiminin dışına çıkartılması gibi hukuk dışı ve Anayasa’nın emredici hükümlerine aykırı uygulamalar içeren Varlık Fonu’nun bünyesine katılan kamu şirketleri ve taşınmazlarının sayısı hızla artmaktadır. Dün (yani 06.02.2017) itibariyle Fonun bünyesine; 14 şirket ve 2,2 milyon metrekareyi aşan toplan 46 taşınmaz devredilerek ve Savunma Sanayii’nden de üç aylığına aktarılan 3 milyar liralık kaynak da eklendiğinde fonun büyüklüğü 31,3 milyar liraya ulaşmış durumda. Öyle ki, fona aktarılan taşınmazlar arasında Kuşadası, Selçuk, Antalya Kemer-Kiriş ve Bodrum gibi gözde tatil yerleri de bulunmaktadır.

Bugün ise THY'nin yüzde 49.12'si ile Halkbank'ın yüzde 51.11'i Varlık Fonu'na devredildi.

 Varlık Fonu adı altında merkezi bütçenin önemli gelir kaynakları merkezi bütçeden ayrılmakta ve bu gelir kaynaklarına ilişkin harcamalar denetimsiz bırakılmaktadır. İptalini istediğimiz Bakanlar Kurulu kararları hayata geçerse halkımızın gözbebeği gelir getiren kurumların yok olması ihtimali doğmaktadır.

 Bu fon uygulaması bazı gazeteciler tarafından haklı olarak eleştirilerek fona; “VARLIKLARI REHİN FONU'' adı takılmıştır.

14 yıldır ülkenin tek hâkimi olan bu siyasi iktidar, siyasi alandaki tahribatlarının yanında ekonomik alanda da ülkeyi uçuruma götürecek keyfiliklerin içine girmiş durumdadır. OHAL bahanesiyle çıkarttıkları KHK’lar eliyle hiçbir hukuki ve ekonomik altyapısı olmayan düzenlemelerle ekonomideki kaçınılmaz yıkımı ertelemek istemektedirler. Ancak, üretimden, sanayi yatırımından uzaklaşarak, bunun mümkün olamayacağı, biraz ekonomi bilimi okumuş aklı başında ve iktidara yalakalık yapmayan herkes tarafından görülmektedir.

Bu gidişe dur demek için Danıştay’da iptal davası açtık. "

HKP'nin dava dilekçesi şöyle:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'
Basını özgür bir Türkiye, demokrasimiz için şarttır
Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı