Varufakis'ten Türk akademisyenlerine pankartlı destek

Elinde ''Türkiye'deki akademisyenleri destekliyoruz' yazılı bir pankart tutan Varufakis'in destek mesajı, Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından paylaşıldı.''Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 1200'ün...

Elinde ''Türkiye'deki akademisyenleri destekliyoruz' yazılı bir pankart tutan Varufakis'in destek mesajı, Barış Akademisyenleri'nin Twitter hesabından paylaşıldı.

''Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiriye imza atan 1200'ün üzerindeki akademisyen Türkiye'nin dört bir yanında soruşturma ve görevden uzaklaştırmalara maruz kalmıştı. Barış İçin Akademisyenler'in İstanbul'daki basın toplantısında ''Tüm tehditlere rağmen geri adım atmayacağız' başlıklı açıklamayı okuyan dört akademisyen ise halen tutuklu bulunuyor.

Daha önce ''Barış İçin Akademisyenler'e dünyanın farklı yerlerinden 351 akademisyenden daha destek gelmişti.

Diken'de yer alan habere göre, aynı zamanda akademisyen olan sosyalist ekonomist Varufakis yeni kuşak Avrupa solunun en dikkat çeken figürlerinden biri.

''İMZALAMAKTANSA KOLUMU KESERİM'

Varufakis kemer sıkma karşıtı politikalarının yanı sıra, şeffaflık ve demokratik karar mekanizmaları konusunda da hassas bir politikacı. Yunanistan'ın AB'li kreditörler ile yürüttüğü müzakerelerdeki dik duruşu hayranlık uyandırmış, "Borcun yapılandırılmadığı bir anlaşmayı imzalamaktansa kolumu keserim" demişti. Kreditörlerin baskısı dolayısıyla maliye bakanlığı görevinden istifa eden Yanis Varufakis, son olarak ''DiEM25' adıyla Avrupa'daki demokrasiyi güçlendirmeyi amaçlayan bir hareket kurduğunu açıklamıştı.

Varufakis'in radikal sol görüşleri ile tanınan muhalefetteki Britanya İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'e danışmanlık yaptığı da öğrenilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
Hollanda'da Eurovision'a İsrail Protestosu: Aktivistler AVRO-TROS'u Boykota Çağırdı
2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi