Vasip Şahin açıkladı: İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da cuma akşamı başlayan kar yağışı ve soğuk hava sürüyor. Kentin beyaza bürünmesi yaşamı olumsuz etkilerken öğrencilerin merakla beklediği soruya İstanbul Valisi Vasip Şahin okulların tatil edildiğini sosyal medya...

İstanbul'da cuma akşamı başlayan kar yağışı ve soğuk hava sürüyor. Kentin beyaza bürünmesi yaşamı olumsuz etkilerken öğrencilerin merakla beklediği soruya İstanbul Valisi Vasip Şahin okulların tatil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Vasip Şahin, "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" açıklamasını yaptı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklıklar sıfırın altına düştü. Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da bugün gündüz en yüksek sıcaklık -2, hissedilen sıcaklık ise -20 derece olacak.

İstanbul'da pazartesi ve salı günü aralıklarla orta kuvvette kar yağışı devam edecek. İl genelinde gündüz ve gece sıcaklığı oldukça düşük. Meteoroloji uzmanları, kentte kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı uyarıyor.

İstanbul’da kar yağışının 11 Ocak Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Ahmet Uçar, şu bilgileri verdi: “Bugün ve pazartesi, çok kuvvetli bir soğuk yaşanacak. İstanbul’da gece sıcaklığı sahil kesimlerinde eksi 5, iç kesimlerde eksi 7 olarak hissedilecek"

"Bu muazzam don ve buzlanmaya sebep olacak. Pazartesi kar yağışı yeniden etkili olacak ve orta şiddette, aralıklarla sürecek. İstanbul için uç değerlerde kabul edilebilecek bir kar yağışı olacak. Gelecek 3 günde İstanbullular sıfırın üstünde artı değerleri göremeyecekler. Çarşamba günü kar yağışı bölgeyi terk edecek’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kişilik testi: Hangi nehir öfkenizle nasıl baş ettiğinizi ortaya çıkaracak
Ebeveynlere "mahremiyet" uyarısı: Çocuklarınızı sosyal medyada malzeme etmeyin!
Bu baharat vücudu yeniden doğmuş gibi yapıyor!
Zeytin Ağacı dizisinden müjdeli haber: Sonunda ikinci sezonu geliyor!
Geçmeyen ayna lekelerini anında söküp atan formül!