Vatandaştan 'cemaat yurdu' tepkisi!

Türkiye, Enes Kara’nın intiharının ardından yeniden cemaat ve tarikatları tartışmaya başladı. Halkın önemli bir kısmında cemaat yurtlarına karşı tepki var.

Türkiye, Enes Kara’nın intiharının ardından yeniden cemaat ve tarikatları tartışmaya başladı. İktidar cenahında cemaat savunusu sürerken, halkın önemli bir kısmında da cemaat yurtlarına karşı tepki var. Muhalefet, yurt yapmanın devletin görevi olduğunu söylüyor. Birçok gazeteci, siyaset bilimci ve aydın, gençlerin barınma sorunu nedeniyle cemaatlerin kucağına atıldığını öne sürüyor.

Yol TV, Bakırköy meydanında halka mikrofon uzatarak vatandaşın cemaat ve tarikat yurtları hakkında ne düşündüğünü sordu.

Vatandaştan hükümete: Köprü yapmışlar... Yurt yapacaksın

Bir vatandaş, "Bu paralar nerede? Köprüler yapmış. Kimin parasıyla yapılmış? Sen vatandaşını koruyacaksın, yurt yapacaksın. Farz et ki o çocuk cumhurbaşkanının oğlu ya da akrabası, böyle mi olması lazım illa?" diyerek tepki gösterdi.

"Enes Kara ileride can kurtaracak, doktor olacak bir insandı"

Genç bir kadın ise "Çok üzüldüm. Bu ileride can kurtaracak, doktor olacak bir insandı" diyerek duruma tepkisini gösterdi. Genç kadın, kendisinin de üniversiteye gideceğini söyleyerek "Bizim de bu sıkıntıları çekmemiz mümkün. Belki de şehir dışına gideceğiz" dedi. Bir başka öğrenci ise "Ailemiz yardım ediyor ama nereye kadar yardım edebilir ki?" ifadelerini kullandı.

"Cemaatlere karşıyım ama insanlar bunu söylemeye bile korkuyor"

Bir başka vatandaş ise "Din insanın vicdanıdır, yüreğidir. Burada yaşanır, başka yerde yaşanmaz. Kimse bana din öğretmeye kalkmasın. Ben tarikatlara, cemaatlere, her türlü böyle yapılanmalara karşıyım. İnsanlar bunu söylemeye bile korkuyor. Sinmiş bir toplum. Sürekli baskı, baskı, baskı… İşte geldiğimiz nokta bu. Her gün zam, her gün baskı. Hiçbir şeye ses çıkarmayan bir toplum oldu. İşçiler, öğrenciler, emekliler, adalet bekleyenler, gazeteciler mağdur. Ama hükümet çıkıyor diyor ki mağduruz da mağduruz. Artık Allah aşkına, Kur’an aşkına istifa edin artık ya" diyerek isyan etti.

RÖPORTAJIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!
Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!