Ve AKP''de ilk pişmanlık: Acaba Brunson''ı serbest bıraksak...

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde ev hapsinde tutulan rahip Andrew Brunson''ın serbest bırakılması gerektiğini ima etti.

AKP'ye ve Erdoğan'a yakın isimlerden Sabah yazarı Mehmet Barlas, ABD'yle yaşanan gerilime ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Acaba ajan papaz Brunson krizini iyi yönetebildik mi” diye sordu. 

Barlas, yazısında ''Ve Allah saklasın mesela FETÖ’cüler Amerika ile ipler iyice kopsun diye Brunson’a suikast falan düzenlerlerse, neler olur?'' ifadeleri geçtiğimiz gün ABD Dini Özgürlükler Komisyonu üyesi Kristina Arriaga de Bucholz'un, “Şu anda korkunç tehlikede. Eğer tutulduğu apartmanı bir çete basarsa bunu hiçbir sayıda Türk polisi durduramaz” sözlerini akıllara getirdi. 

Barlas ayrıca, Brunson'ın ev hapsi yerine tahliye edilmesinin daha iyi bir yöntem olduğunu söyledi. 

Barlas'ın yazısı şöyle: 

Ekonomide dünyaya açık olmanın bedeli, Amerikan dolarına bağımlı olmakmış. ABD bir ülkenin rejimine takıp o ülkeye yaptırımlar uyguladığı zaman, ilk adım dolar kullanımının yasaklanması oluyor. Yaptırımların delindiği ise dolar hareketleri izlenerek anlaşılıyor. Ve Amerika’nın attığı her adım, hedef ülkenin parasının dolar karşısında değer kaybetmesi şeklinde yansıyor. Bunu biz Brunson krizinde gördük. İran, Rusya, Venezüella, Brezilya gibi ülkelerin paraları da bunu yaşadı.

Burada soru, “Acaba ajan papaz Brunson krizini iyi yönetebildik mi” şeklinde olabilir. Çünkü Brunson’ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmek yerine doğrudan tahliye kararı çıksaydı daha doğru olmaz mıydı? Çünkü özellikle ABD Başkan Yardımcısı olan yobaz Evangelist Pence, Brunson ev hapsine çıktığı anda Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını tweet’lemişti.

Ve Allah saklasın mesela FETÖ’cüler Amerika ile ipler iyice kopsun diye Brunson’a suikast falan düzenlerlerse, neler olur?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az