Vedat Işıkhan: "İş kanunumuzu güçlendirme, revize etme sürecindeyiz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları' programında, iş kanununu güçlendirme ve revize etme sürecinde olduklarını belirtti. Bakanlık olarak istihdamı artırmaya yönelik projeler hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir otelde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları' programında kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi. Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, iş kanunun güçlendirme ve revize etme sürecinde olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin çalışma hayatını yüzyıllık vizyonuna uygun hale getireceklerini söyledi.

İSTİHDAM VE İŞE YERLEŞME KONULARINDA BAŞARILAR

Bakan Işıkhan, konuşmasında 1 milyondan fazla kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, işverenlerin aradığı elemanı bulmalarına destek olduklarını ifade etti. Mardin'de ise İŞKUR vasıtasıyla 44 bin vatandaşın işe yerleşmesini sağladıklarını ve toplamda 51 bin kişinin Toplum Yararı programlarından yararlandırıldığını aktardı.

KADIN İSTİHDAMI PROJELERİ VE İŞ-POZİTİF

Bakan Işıkhan, kadın istihdamını artırmaya yönelik projelerini de paylaştı. "Kadın İstihdam" projeleri kapsamında iş arayanları ve işverenleri çevrim içi olarak bir araya getirerek istihdam süreçlerini hızlandırdıklarını belirtti. İş-Pozitif'in kadın istihdamını teşvik edecek ve iş arayanlar ile işverenleri kolaylaştıracak bir sistem olduğunu söyledi.

GELECEK VİZYONU VE GÜÇLENDİRME SÜRECİ

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin çalışma yaşamını yüzyıllık vizyonlarına uygun hale getirmek için iş kanununu güçlendirme ve revize etme sürecinde olduklarını vurguladı. Mevzuatı güçlendirip, çalışma barışına, sosyal diyaloga ve istihdamın gidişatına olumlu katkı sağlayacaklarını ifade etti.

VEDAT IŞIKHAN'IN AÇIKLAMARINDAN SATIRBAŞLARI

"Her yıl 1 milyondan fazla kişinin işe yerleşmesine aracılık ediyor, işverenlerimizin aradığı elemanı bulmasına destek oluyoruz.

Mardin'de 21 yılda, yalnız İŞKUR vasıtasıyla 44 bin vatandaşımızın işe yerleşmesini sağladık. Bugüne kadar toplam 51 bin kişi Toplum Yararı'na programlardan yararlandırılmıştır.

Mardin'de, 2002 senesinde aktif sigortalı kişi sayısı 46 bin 549 iken 2023 yılı sonu itibarıyla aktif sigortalı sayısı 188 bin 948 olmuştur. Yani, aktif sigortalı sayısı son 21 yılda 4 katına çıkmıştır. İnşallah bu sayıyı daha da artıracağız.

'Kadın İstihdam' projemiz, İş-Pozitif'in duyurusunu yapmıştık. Bu projeyle işverenle iş arayanı çevrim içi olarak bir araya getirip istihdam ve işe yerleştirme süreçlerini hızlandırdığımız bir sistem kurduk.

Özellikle kayıtlı kadın istihdamı mevzusundaki hedeflerimize katkı sağlayacak, istihdamı teşvik edecek hem iş arayanın hem de işverenin işini büyük ölçüde kolaylaştıracağına inandığımız bir projedir.

İş-Pozitif kapsamında bir istihdam fuarını da inşallah yakın zamanda Mardin'de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Türkiye Yüzyılı kadın erkek, genç yaşlı her kesimin desteğini gerekli kılan uzun vadeli bir vizyon.

Şu an iş kanunumuzu güçlendirme, revize etme sürecindeyiz. Mevzuatı daha da güçlendirip, çalışma barışına, sosyal diyalog, istihdam ve iş gücü piyasası gidişatına olumlu yönde katkı sağlayarak Türkiye'nin çalışma yaşamını yüzyıllık vizyonumuza yakışır hale getireceğiz. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.