Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu ve bu kararın belirlenen şartlar çerçevesinde alındığını ifade etti. Işıkhan, "Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında Temmuz ayında asgari ücrete ara bir zam yapılmayacağını belirtti. Işıkhan, bu kararın belirlenen şartlar çerçevesinde alındığını ve asgari ücretin nasıl belirlendiğinin net olduğunu vurguladı.

HaberGlobal'de yaptığı açıklamada, çalışanların emeğini seçim malzemesi olarak kullananların art niyetli olduğunu dile getiren Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde işçi ve işveren tarafının masa başında bir araya geldiğini ve bu süreçte bakanlık olarak rol aldıklarını ifade etti. Işıkhan, ekonominin dengesi dışında bir artışın enflasyonu artırabileceğini ve kalıcı refahın önündeki engellerden biri olduğunu söyledi.

VEDAT IŞIKHAN'IN AÇIKLAMALARI

"Çalışanlarımızın emeğini devamlı seçim malzemesi olarak diri tutanlar art niyetli. Asgari ücretin ne olduğu nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını masa üzerinde bir araya getirerek belirlenmesinde rol alan kurumuz. Temmuzda artış yapılmayacak bu belli şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin haricinde bir artış yapılsa market ve mağazalarda etiket değişiyor. Bu da enflasyonun artmasına neden oluyor. Biz kalıcı refahın derdindeyiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Bu 2 kent için kahroldum"
Esra Dermancıoğlu'ndan Cannes Eleştiri!
Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor
Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı