Veli Ağbaba'dan hükümete fenomen tepkisi: "Tosuncuk, Dilan Polat, Seçil... Bunları siz yarattınız&qu

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümeti son dönemin popüler fenomen isimleri üzerinden eleştirdi. Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin ve Eylül gibi isimleri sıralayan Ağbaba, bu fenomenlerin siyasi bağlantılarına da dikkat çekerek, "Bunları siz yarattınız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hükümeti skandallarıyla gündemden düşmeyen fenomen isimleri sıralayarak eleştirdi.

FENOMEN İSİMLERE GÖNDERME: TOSUNCUK, TOREKS, DİLAN-ENGİN, EYLÜL

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son dönemde popüler olan fenomen isimleri sıralayarak hükümeti eleştirdi. Ağbaba, fenomenler arasında Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin ve Eylül'ün yer aldığını belirterek, "Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKALARINA SERT TEPKİ

Ağbaba, konuşmasında ekonomi politikalarına da sert tepki gösterdi. Hükümetin yarattığı ekonomik sorunlara dikkat çeken milletvekili, "İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız." dedi. Ağbaba, "Maalesef bu birdenbire türemedi; bu, sizin uyguladığınız ekonomik politikaların sonucu. Niye? “Para nereden gelirse gelsin.” diyorsunuz ya, para nereden gelirse, bu ekonomik politikalar sonucunda kim var? Dünyada ne kadar namussuz varsa Türkiye’de, dünyada ne kadar kaçakçı varsa Türkiye’de. Azerbaycan, Çin, Avustralya, oradaki baronlar Türkiye’de. Nerede, nerede ey, yerli ve millîler? Ya, bu Türk pasaportunu satıyorsunuz ya 400 bin dolara, adamlar getiriyorlar 400 bin doları, gelip İstanbul’un göbeğinde ne yapıyorlar? İstanbul’un göbeğinde efelik yapıyorlar. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın deyimiyle söylüyorum: “Türkiye suç örgütü cenneti oldu.” Kim yaptı? Biz mi yaptık? Türkiye suç örgütü cenneti olduysa o da sizin sayenizde, sizin, sizin sayenizde." dedi.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ VE SİYASİ BAĞLANTILAR

Ağbaba, fenomen isimlerin siyasi bağlantılarına da vurgu yaparak, "Bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Son olarak, hükümetin seçim öncesinde verdiği mülakat vaadinin neden yerine getirilmediğini sorgulayan Ağbaba, ekonomik sorunları da gündeme getirdi. Ağbaba'nın konuşması, genel kurulda önemli bir gündem oluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Trafik Denetimlerinde Artış: İstanbul'da Kazalar Azalırken, Ceza Kesimleri Yükseliyor
2024 yılında kaç öğretmen emekli olacak? Öğretmen atamaları ne kadar olacak?
Hastanelerde 'Onaylı Randevu' Sistemi Yürürlüğe Girdi
Jandarma Operasyonuyla DAEŞ Üyeleri Yakalandı: Şanlıurfa'da Geniş Kapsamlı Operasyon
Maslak'ta Trafik Tartışması: Levyeyle Dikiz Aynası Kırıldı!