Venezuela’da kaçak maden faciası! En az 30 kişi öldü, 100’den fazla kişi toprak altında!

Venezuela'nın Bolivar eyaletindeki yasa dışı olarak işletilen altın madeninin çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre en az 30 kişi yaşamını yitirdi. 100 den fazla yaralı olduğu bilinmekte. İşte haberin detayları..

Venezuela'nın Bolivar eyaletinde, yasadışı altın madenciliğinin merkezi olarak bilinen bölgede, izinsiz olarak faaliyet gösteren Bulla Loca adlı bir altın madeninin çökmesi sonucu en az 30 kişi hayatını kaybettiği ve 100 kişinin göçük altında kaldığı bildiriliyor.

Angostura Belediye Başkanı Yorgi Arciniega, Bulla Loca madeninde büyük bir trajedi yaşandığını belirterek, olay yerine 50 ambulansın gönderildiğini söyledi.

Madenin Salı günü öğleden sonra göçmesine rağmen, arama kurtarma ekiplerinin kazadan 15 saat sonra harekete geçmesi eleştirilere neden oldu.

Çevredeki maden işçileri ve gönüllülerin çabaları sonucunda yaklaşık 20 kişinin kurtarıldığı kaydedilirken, ulusal yetkililer tarafından resmi olarak doğrulanmamış olan bu rakamlar hakkında belirsizlik sürüyor.

Jeoloji ve madencilik uzmanı Noel Pardo'ya göre, izinsiz faaliyet gösteren maden yasadışı konumda bulunuyor çünkü gerekli izinlere sahip değil ve gerekli jeolojik çalışmalar yapılmamış.

Madenin bulunduğu bölgenin, yasadışı suç örgütlerinin kontrolünde olduğu belirtilirken, hükümetin yasadışı altın madenciliğiyle mücadele ettiği iddia edilse de, bölge sakinleri rüşvet ve yolsuzluk nedeniyle bu tür faaliyetlere göz yumulduğunu ifade ediyor.

Bolivar eyaletinde geçtiğimiz aylarda yaşanan benzer maden çökme olaylarına da atıfta bulunulurken, Aralık ayında 10, Kasım ayında ise en az 18 kişinin hayatını kaybettiği resmi verilerle doğrulanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması