Venezüella'da muhaliflerden yeni hamle!

Muhalefetteki Demokratik Birlik Masası (MUD) koalisyonundan yapılan açıklamada, sadece 1 hafta içinde referandumun ilk aşamasında gerekli olan 200 bin imzanın 9 katı kadar imzalı dilekçenin toplandığı ve CNE'ye sunulduğu bildirildi.Açıklamada,...

Muhalefetteki Demokratik Birlik Masası (MUD) koalisyonundan yapılan açıklamada, sadece 1 hafta içinde referandumun ilk aşamasında gerekli olan 200 bin imzanın 9 katı kadar imzalı dilekçenin toplandığı ve CNE'ye sunulduğu bildirildi.

Açıklamada, imzalı dilekçelerin yetkililere teslim edilmesi sırasında Maduro'nun destekçileriyle çatışmadan kaçınmak için basına haber verilmediği kaydedildi.

CNE'nin imzaları onaylaması durumunda, muhalefetin referandum için 20 milyon Venezüella seçmeninin 5'te birinin imzasını toplaması gerekiyor. Bu sayıda imzaya ulaşılırsa Venezüelalılar yapılacak referandumda Maduro'nun görevden alınmasını oylayacak.

GÖREV SÜRESİNİN YARISINI TAMAMLADI

Venezüella anayasasına göre, referandumun yapılabilmesi için Maduro'nun görev süresinin yarısını tamamlaması gerekiyordu. Bu sürenin yaklaşık iki hafta önce sona ermesiyle muhalefet CNE'den referandum için imza toplama yetkisi almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı