Venezüella'dan Putin'e 'Hugo Chavez Barış Ödülü'

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 2013'te hayatını kaybeden eski devlet başkanı Hugo Chavez adına verilecek barış ödülünün sahibinin Rusya Devlet Başkanı Putin olacağını açıkladı.Başkent Caracas'ta konuşan Maduro,...

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 2013'te hayatını kaybeden eski devlet başkanı Hugo Chavez adına verilecek barış ödülünün sahibinin Rusya Devlet Başkanı Putin olacağını açıkladı.

Başkent Caracas'ta konuşan Maduro, "Organizasyon komitesi kısa süre önce yaratılan Hugo Chavez Barış Ödülü'nü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e verme kararı aldı" dedi.

Konuşmasında Rusya ile ilişkilere de değinen Maduro, Rusya'ya kardeşlik, hayranlık ve güven mesajı gönderdiğini söyledi. Maduro "Putin'e hayranım. Bence o bir dünya barışı lideri. Putin çokkutuplu ve çokkültürlü bir dünyayı savunuyor ve ondan çok şey öğrendik" dedi.

Yakın zamanda Rusya'yı ziyaret etmek istediğini ve çeşitli anlaşmalar planladığını belirten Maduro "Son 3-4 yılda onunla 10 kez konuştum. Putin muazzam bir stratejik görüşü ve Rusya için büyük tutkusu olan bir devlet başkanı. Putin, Chavez'i çok severdi. Tüm mektup ya da telefon konuşmalarında ondan bahseder. 2006'dan beri Rusya'ya yaptım 10-15 ziyarette Putin ve Chavez'in görüşmelerinde bulundum ve ikisinin birbirine güvendiğini gördüm" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Berlin'de Tarihi Miras: Goebbels'in Villası Ücretsiz Verilecek
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Suudi Savunma Anlaşması İçin İsrail Normalleşmesi Şart!
Zelenski, Ukrayna Askerlerinin Kararlılığını Övdü
Britney Spears kaldığı otelde sinir krizi geçirdi! Britney Spears için ambulans geldi!
Guangdong Eyaleti'nde Şiddetli Yağışlar: Alarm Seviyesi Yükseldi