Verdi’nin Macbeth’i İstanbul’da

Shakespeare'in en önemli trajedilerinden biri olan ve ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin bestesiyle operaya uyarlanan ''Macbeth’, 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.15’te Akmerkez CinemaPink’te izleyiciyle buluşacak.Dünyanın...

Shakespeare'in en önemli trajedilerinden biri olan ve ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin bestesiyle operaya uyarlanan ''Macbeth’, 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.15’te Akmerkez CinemaPink’te izleyiciyle buluşacak.

Dünyanın en ünlü sanatçılarını sahnesine taşıyan Metropolitan Opera, Akmerkez CinemaPink salonlarında New York’tan canlı yayın ile opera severlerle buluşmaya devam ediyor. Metropolitan Opera geceleri 23 Eylül Cumartesi günü saat 19.15’te Shakespeare’in ölümsüz eserinden, Giuseppe Verdi’nin bestesiyle operaya aktarılan ''Macbeth’ ile başlayacak.

1800’lü yıllarda Floransa’da sergilendiği ilk operada büyük beğeni toplayan Macbeth, 11. Yüzyıl İskoçya’sında geçen trajik bir öyküyü konu alıyor. Kötü karakterlerin başrol olması ve iktidar hırsı ve güç gibi konuların işlenmesiyle opera tarihine yenilik getiren eser, amaçlarına ulaşabilmek için her türlü kötülüğü yapabilecek kadar körleşen insanların hikâyesini anlatıyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!
Eğil’in kültür ve turizm altyapısının güçlendirilmesi büyük zirve yaşatacak!
Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!