Vergi Kaçakçılığına Karşı Sert Önlemler: 3 Milyar Liralık Sahte Fatura Tespit Edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, düzmece fatura kullanımını önlemek amacıyla 4.500 büyük mükellefi incelemeye aldı ve 3 milyar liralık sahte fatura tespit etti. Bakan Şimşek, yeni stratejilerle vergi adaletini artırmayı ve kayıt dışıyla mücadeleyi hedeflediklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında düzmece fatura kullanımını önlemek amacıyla 4 bin 500 büyük mükellefi incelemeye aldı. İlk aşamada, 3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi. Bu mükellefler, düzmece fatura kullanımıyla ilgili açıklama yapmaları için davet edilecek. Bakan Mehmet Şimşek, bu çalışmaların vergi adaletini artırmayı ve kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini belirtti.

Vergi Denetim Kurulu, sahte fatura kullanımını önlemek için yeni önlemler aldı. Vergi müfettişleri, düzmece fatura düzenleyen ve kullanan kişileri, muhasebe işlemlerini ve meslek mensuplarını incelemeye başladı. Özellikle bazı mali müşavirlerin, düzmece fatura düzenleyici mükelleflerin büyük bölümüne hizmet verdiği ve yüksek fatura trafiği olduğu tespit edildi. Ayrıca, bazı serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından yönetilen 100 şirketin, 2 bin 500 mükellefe düzmece fatura düzenlediği belirlendi.

Bu incelemeler sonucunda, risk kriterleri güncellenecek ve yapay zeka gibi yeni teknolojiler kullanılacak. Vergi kaçakçılığına karışan kişiler hakkında işlem yapılacak ve bu kişilere ceza uygulanacak.

Bakan Şimşek, yeni stratejinin dünya örneklerine uygun olduğunu belirterek, fatura ve fiş düzenlemeyenlerin tespit edilmesi ve cezalandırılması için farklı tekniklerin kullanılacağını ifade etti. Özellikle organize vergi kaçakçılığı suçlarının açığa çıkması için e-arşiv faturalarının takip edilmesi ve geniş kapsamlı çalışmalar yürütüleceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.